Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απογοήτευση Γκρούεφσκι για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Απογοήτευση Γκρούεφσκι για τις ενταξιακέ...

Δεν χορηγήθηκε στην ΠΓΔΜ ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ

Την απογοήτευση του εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι για το γεγονός ότι το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αποφάσισε να μην χορηγηθεί στην ΠΓΔΜ ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

«Στην ομιλία μου στη Σύνοδο του ΕΛΚ σημείωσα ότι εκτιμούμε το γεγονός ότι στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ αναγνωρίζεται η πρόοδος που σημείωσε η χώρα μας, ωστόσο, εξέφρασα την απογοήτευση μου επειδή και πάλι δεν βρέθηκε τρόπος να οριστεί για τη χώρα μας ημερομηνία για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Δεν είναι αυτό που η χώρα μας αξίζει», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι σε δημοσιογράφους από την ΠΓΔΜ, μετά τη λήξη της Συνόδου του ΕΛΚ.

Όπως είπε, υπήρξαν χώρες που αγωνίστηκαν, συζήτησαν προβάλλοντας με θέρμη θέσεις υπέρ της ΠΓΔΜ, χρησιμοποίησαν την αξιοπιστία τους υπέρ της χώρας μας σε πρωτοφανή βαθμό αγωνιζόμενες να μας βοηθήσουν και να μεταπείσουν την Ελλάδα προκειμένου να μην επαναλάβει ό,τι έκανε όλη την προηγούμενη περίοδο.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε ακόμα πως η χώρα του είναι επί επτά χρόνια παραμένει σε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ και πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια προτείνει να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την ΠΓΔΜ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων ποια βήματα θα ακολουθήσουν την επόμενη περίοδο και εάν είναι πιθανή μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, με στόχο την εντατικοποίηση της διαδικασίας για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος, ο κ. Γκρούεφσκι απάντησε ότι υπήρξαν πολλές πρωτοβουλίες για συναντήσεις, και πως ο ίδιος προσωπικά απέστειλε επιστολές προς τον κ. Σαμαρά, μια φορά πριν γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και μια ακόμη φορά αφότου έγινε πρωθυπουργός, ωστόσο, όπως είπε, «ο κ. Σαμαράς αποφεύγει με κάθε τρόπο συνάντηση».

«Αυτό είναι κακό σημάδι. Δείχνει, πιθανόν, πως δεν υπάρχει ετοιμότητα για λύση και αυτό γίνεται σαφές», κατέληξε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις