Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε παράλυση τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία

Σε παράλυση τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με την Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Κοινωνικής Συμμαχίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ. Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία της κοινωνικής συμμαχίας, έθεσε το φλέγον θέμα της υπολειτουργίας των ελληνικών σχολείων στη Γερμανία και στο Μονάχο που οι μαθητές πραγματοποιούν κατάληψη λόγω έλλειψης καθηγητών, υποδομών και οικονομικής στήριξης.

Ήδη το ένα τρίτο της σχολικής χρονιάς έχει κυλήσει και στα σχολεία δεν έχουν σταλεί ακόμη καθηγητές μαθηματικών και φυσικής. Η παραδοχή από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ότι η προηγούμενη νομοθεσία για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα συγκεκριμένα σχολεία ευθύνεται για τα κενά είναι υποκρισία. Το ζητούμενο για μας είναι να φτάνουν οι εκπαιδευτικοί σε όλα τα σχολεία έγκαιρα και να μην δημιουργούνται κενά και ελλείψεις .

Οι νόμοι που φτιάχνονται από την τωρινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις φτιάχνονται ακριβώς για να διευκολύνουν τη λογική της μείωσης κόστους , της συρρίκνωσης και του υποβιβασμού όλων των παροχών και των αγαθών, ισχυρίζεται το ΠΑΜΕ.

Η Γ. Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι σε 4-5 μέρες οι ελλείψεις θα καλυφθούν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για την ανάθεση των μαθημάτων και σε εθελοντές , επιλογές που οδηγούν τα σχολεία σε ιδιώτες.

Η κοινωνική Συμμαχία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το δικαίωμα των παιδιών των Ελλήνων μεταναστών να παίρνουν τη γενική μόρφωση , τη γνώση, να κατακτούν την ελληνική γλώσσα την ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις