Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλήθος φορέων και συνέδρων στα εγκαίνια του Forum Ανάπτυξης 2012 - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πλήθος φορέων και συνέδρων στα εγκαίνια ...

Σήμερα το πρωί

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων και πλήθους κόσμου τελέστηκαν το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Αστήρ» τα εγκαίνια του πολυσυνεδρίου – έκθεσης Forum Ανάπτυξης 2012- 15ο    Money Show Πάτρας, το οποίο φέτος έχει ως θέμα «Τι κάνουμε σήμερα για να επιβιώσουμε και να πάμε μπροστά. Τι λέμε στα παιδιά μας για το μέλλον τους».

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης, π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ο οποίος εκπροσωπώντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο στο σύντομο χαιρετισμό του, παρότρυνε τους Έλληνες να επιστρέψουν στις ρίζες τους και σκεπτόμενοι το Θεό να αρχίσουν να ενεργούν αντλώντας μηνύματα από την ιστορία του τόπου μας και διατηρώντας τις αξίες της παράδοσής μας.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Παναγιώτης Γιαλένιος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στο φετινό πολυσυνέδριο, επεσήμανε ότι το Forum είναι για 15η φορά «παρών», καθώς αντί να κρυφτεί πίσω από την κρίση και τα προβλήματα συνεχίζει να μιλά για την ανάπτυξη και κάνει ένα βήμα μπροστά, εντάσσοντας για πρώτη φορά στις εργασίες του, το 1ο Forum Καινοτομίας. Όπως εξήγησε είναι μία προσπάθεια για να έλθει η τεχνολογία και η έρευνα σε επαφή με την επιχειρηματικότητα.

Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του πολυσυνεδρίου, το οποίο όπως είπε, αποτελεί ένα πετυχημένο δημόσιο και κοινό βήμα διαλόγου που στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και αφύπνισης για να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας συντεταγμένα. Τέλος, υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει θέσει σε προτεραιότητα την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής, ενώ αναφερόμενος στην καινοτομία τόνισε ότι αποτελεί βασική κατεύθυνση της 5ης προγραμματικής περιόδου. «Το μέλλον του τόπου μας είναι η γενναία στροφή στην παραγωγή, στον πρωτογενή τομέα», τόνισε.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς επεσήμανε από την πλευρά του, ότι το πολυσυνέδριο σε αυτή την κρίσιμη περίοδο καλείται να δώσει απάντηση στο κυρίαρχο ερώτημα αν υπάρχει διέξοδος από το μαύρο τοπίο που έχει δημιουργήσει η διεθνής τοκογλυφία. «Η χώρα δοκιμάζεται από έναν οικονομικό φασισμό που πολλαπλασιάζει τους ανέργους, τους φτωχούς», είπε και επεσήμανε την ανάγκη να αναζητηθούν λύσεις και εναλλακτικοί τρόποι σκέψης και δημιουργίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής, Αθανάσιος Νταβλούρος, ο οποίος ανέφερε πως τέτοιες διοργανώσεις είναι τροφοδότες ελπίδας, καθώς εστιάζουν σε αναπτυξιακά θέματα και αναδεικνύουν τη συλλογικότητα, τη συμμετοχή και τη συναντίληψη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ανακοίνωσε τη διοργάνωση της 1ης Έκθεσης για τη μεταφορά τεχνογνωσίας που θα διεξαχθεί στην Αγορά Αργύρη το διήμερο 8 και 9 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και του Πανεπιστημίου Πατρών και με σκοπό τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής να καταστούν πόλος έλξης της καινοτομίας και της τεχνογνωσίας ενισχύοντας τις επιχειρηματικές δράσεις.

Τέλος,  εκ μέρους του ΟΤΕ, κεντρικού χορηγού του πολυσυνεδρίου,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Τεχνικής Περιφέρειας Νοτίου και Δυτικής Ελλάδος, Αριστ. Πανταζόπουλος ευχήθηκε όλες οι απόψεις που θα κατατεθούν στο Forum να καταλήξουν σε συνέργειες. Όπως τόνισε, ο ΟΤΕ υπηρετεί τις τεχνολογίες αιχμής που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και οδηγούν τις εξελίξεις, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική και εθνική οικονομία.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ

Μεταξύ άλλων στα εγκαίνια παρέστησαν, ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ι. Μπούγας, οι βουλευτές, Ν. Τσούκαλης και Μ. Κανελλοπούλου, οι πρ. βουλευτές, Μ. Κυριακοπούλου και Αθ. Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας, Α. Παναγιωτόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων, Α. Καράβολας, ο πρόεδρος του ΣΒΠ&ΔΕ Γ. Κεπενός, ο αντιπρύτανης, Γ. Καλπαξής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Ι. Σωτηρούδης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας Ν. Παπάκος, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ, Κ. Πλατυκώστας, αντιδήμαρχοι κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις