Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αλεξάνδρα Κουρούσια: Επιστροφή στο σπίτι

Αλεξάνδρα Κουρούσια: Επιστροφή στο σπίτι

Τι λέει στο Best που κυκλοφορεί

Αν και σπούδασε στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί, στο «Από Μηχανής Θέατρο», έγινε η βάση της.

Μετά από πολλές μετακινήσεις, γεωγραφικές και εσωτερικές, εγκαταλείπει την μακρόχρονη διαμονή της στην Αθήνα, επιστρέφει στην πόλη καταγωγής της, την Πάτρα και σταματά για λίγο στο θέατρο ACT.


Επέλεξες να παρακολουθήσεις ένα ενδιαφέρον τμήμα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ήταν μία συνειδητή επιλογή;

Τα τελευταία χρόνια του σχολείου ήταν, θυμάμαι, για μένα μια υπόθεση διεκπεραιωτική. Θέλω να πω, υπήρξα  πάντα καλή μαθήτρια αλλά βιαζόμουν τότε να φύγω, να ταξιδέψω, να μάθω ό,τι προλάβαινα. Η επιλογή του συγκεκριμένου τμήματος τότε ήταν απόλυτα συνειδητή, είχα μεγάλο ενδιαφέρον για τους γείτονες πολιτισμούς, όλο αυτό που τότε άκουγα να λέγεται Βαλκάνια και ιδιαίτερα για τη γειτονική Τουρκία, τη διαφορετικότητα παρά την εγγύτητα αλλά και τις γλώσσες της περιοχής. Η Θεσσαλονίκη υπήρξε ιδανική, ο χαρακτήρας της πόλης αλλά και η θέση της στο χάρτη. Τα χρόνια των σπουδών ταξίδεψα πολύ και αγαπημένος προορισμός, που με βοήθησε και στην εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας, ήταν πάντα η Κωνσταντινούπολη.

 

Και μετά από την δική σου αναζήτηση …επιστρέφεις στη Πάτρα Γιατί;

 

Φέτος αποφάσισα μετά από 12 χρόνια απουσίας από την πόλη, να επιστρέψω στην Πάτρα και να μετακινήσω για ένα διάστημα τη βάση μου εδώ. Νοιώθω πως την Αθήνα δεν την χόρτασα, η Αθήνα δε με χόρτασε, ωστόσο ήταν για μένα τώρα η ώρα που είχα την ανάγκη να έχω περισσότερο χρόνο ώστε να μπορώ να ασχοληθώ με τη μετάφραση, που είναι από τις πλέον αγαπημένες μου ασχολίες αλλά και με το θέατρο στην Πάτρα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο δυναμικός ρυθμός στον οποίο κινούνται οι άνθρωποι του θεάτρου εδώ, η δράση στην πόλη κυριολεκτικά δε σταματάει ποτέ. Συναντώ κάθε μέρα ανθρώπους με ιδιαίτερα αξιόλογη δραστηριότητα και δυνατά καλλιτεχνικά εγχειρήματα και ιδέες, ακόμα πιο ενθαρρυντική δε, είναι η πορεία και η τωρινή εξέλιξη του θεάτρου της πόλης μας.  Παράλληλα, εδώ και λίγο καιρό έχω ξεκινήσει μια νέα και πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία με τον Τηλέμαχο Τσαρδάκα και το θέατρο act,  δημιουργική και ευχάριστη, καθότι μοιραζόμαστε κοινές σκέψεις και όραμα για το θέατρο.

Περισσότερα στο Best που κυκλοφορεί

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight