Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με προσφυγές στη δικαιοσύνη απαντούν ΑΕΙ και ΤΕΙ στην προοπτική των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων τμημάτων και σχολών

Με προσφυγές στη δικαιοσύνη απαντούν ΑΕΙ...

Η αρχή γίνεται απο σχολές της Θεσσαλονίκης

Με προσφυγές στα δικαστήρια θα αντιμετωπισθεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης, κατάργησης, κ.λπ. ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως φαίνεται και από την πρώτη προσφυγή που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αφορά την έμμεση κατάργηση τμήματος ΤΕΙ, αφού «παγώνει» η εισαγωγή νέων σπουδαστών.

Σύμφωνα δε με την προσφυγή, η αδρανοποίηση και η προοπτική αναστολής της λειτουργίας του τμήματος παραβιάζουν κυρίως μια σειρά συνταγματικών διατάξεων που κατοχυρώνουν το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ethnos.gr το ΣτΕ προσέφυγε στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προσβάλλοντας ως αντισυνταγματική την απόφαση του υπ. Παιδείας για τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για την ακαδημαϊκή χρονιά 2012-13, κατά το μέρος που προέβλεψε ότι δεν θα εισαχθεί κανένας σπουδαστής στο τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Με την αναστολή εισαγωγής νέων σπουδαστών επιδιώκεται η αναστολή λειτουργίας και η σταδιακή κατάργηση του τμήματος, χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις