Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με ποδήλατο στην πόλη από τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών

Με ποδήλατο στην πόλη από τα Αρσάκεια Σχ...

Στόχος η ευαισθησία για το περιβάλλον

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η πρωτοβουλία των Αρσακείων Σχολείων Πατρών να διοργανώσουν την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 μια ποδηλατική βιωματική δράση, με στόχο να εμπνεύσουν στους μαθητές μεγαλύτερη ευαισθησία για το περιβάλλον.

Θέμα τής δράσης, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία τής συμπλήρωσης 120 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας των Αρσακείων Σχολείων Πατρών: «Με ποδήλατο στην πόλη».

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, αλλά και πολλοί συγγενείς και φίλοι τους, ακόμη και αρκετοί καθηγητές τους συγκεντρώθηκαν το απόγευμα τής Κυριακής με τα ποδήλατά τους στο Θεατράκι τής Μαρίνας Πατρών, όπου ορίσθηκε η εκκίνηση. Στη συνέχεια οι ποδηλάτες κινήθηκαν παραλιακά, μέσα στον χώρο τού Λιμανιού με κατεύθυνση τον Φάρο, από όπου επέστρεψαν μέσω κεντρικών οδών τής πόλεως στο τέρμα τής διαδρομής (πλατεία Γεωργίου), όπου έγινε η εκδήλωση τερματισμού.

Πολλοί Πατρινοί, καθ’ όλη τη διαδρομή, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη δράση, ενώ όλοι οι ποδηλάτες ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους. Σημειώνεται ότι η ασφάλεια τής μετακίνησης είχε εξασφαλισθεί με τη συνδρομή τής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, τής Λιμενικής Αστυνομίας, μελών τού Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών και τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Παραρτήματος Πατρών). Στην επιτυχία τής εκδήλωσης συνέβαλαν και οι χορηγοί «Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ» και «IDEAL Μανιατόπουλος».

Οι Διευθύντριες του Δημοτικού κ. Ξανθή Κιτσάκη, τού Γυμνασίου κ. Κατερίνα Γεωργίου και τού Λυκείου κ. Ευγενία Κυριαζοπούλου, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τους στόχους τής δράσης, τόνισαν μεταξύ άλλων:

«Ποδήλατο σημαίνει ταυτόχρονα ψυχαγωγία, σημαίνει καθημερινή μεταφορά, σημαίνει άθληση, σημαίνει προστασία και βελτίωση τής ανθρώπινης υγείας. Σημαίνει σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Σημαίνει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων. Σημαίνει μια διαφορετική και πολυπόθητη προσέγγιση όσον αφορά στα προβλήματα τής τρομακτικής επιβάρυνσης των οικοσυστημάτων τής πατρίδας μας - το πώς μπορούμε να επιλέξουμε τον αρμόζοντα τρόπο για να τα πλησιάσουμε, να τα γνωρίσουμε, να τα προστατέψουμε.

Και μην ξεχνάμε ότι το ποδήλατο:

- Αποτελεί την καλύτερη συνταγή υγείας. Η καθημερινή χρήση του για μεταφορά είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος άσκησης.

- Απομακρύνει το στρες.

- Παρέχει κινητική ανεξαρτησία μέσα στην πόλη όσο κανένα άλλο μέσο.

- Δεν αδειάζει την τσέπη μας.

- Μας μαθαίνει να χαιρόμαστε τα καθημερινά πράγματα, να σκεφτόμαστε, να ακούμε, να μυρίζουμε, να πιάνουμε, να νιώθουμε, να επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας.

- Μας αφήνει περισσότερο χρόνο για την οικογένεια, τους φίλους, τα χόμπι μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις