Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκλογές 2012: Έως τις 21.30 η εκτίμηση του αποτελέσματος

Εκλογές 2012: Έως τις 21.30 η εκτίμηση τ...

Μάθετε πού ψηφίζετε μέσα από το site του Υπουργείου Εσωτερικών

Περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή μεταξύ 21:00 και 21:30 το βράδυ της 6ης Μαΐου, πρόκειται να ανακοινωθεί μια πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, όπως έκανε γνωστό  ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

Η διαδικασία θα βασιστεί στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων, γνωστό ως SRT, που λειτούργησε και στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Το σύστημα αυτό διασφαλίζει υψηλή εγκυρότητα, γιατί βασίζεται σε πραγματικά αποτελέσματα και ειδικότερα σε τυχαίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα περίπου 5.000 εκλογικών τμημάτων από 56 εκλογικές περιφέρειες.

Η δημοσιοποίηση της εκτίμησης του αποτελέσματος θα διοχετευθεί στα ΜΜΕ, στο Διαδίκτυο και στα πολιτικά κόμματα από τη Singular Logic και το υπουργείο Εσωτερικών, με βάση τα αποτελέσματα που θα δώσουν οι μισοί δικαστικοί αντιπρόσωποι μέσω κινητών τηλεφώνων από τα 5.000 εκλογικά τμήματα.

Παράλληλα, στα Πρωτοδικεία Καβάλας, Χίου και Μυτιλήνης θα λειτουργήσει πιλοτικά ένα νέο πιλοτικό σύστημα που μειώνει τον όγκο δουλειάς των Πρωτοδικείων.

Για τη διεξαγωγή της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης, οι πόροι που θα διατεθούν από το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι μειωμένοι κατά 25% σε σχέση με τις εκλογές του 2009, ενώ σημαντικά μειωμένοι θα είναι και οι δικαιούχοι του εκλογικού επιδόματος.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι θα πάρουν το επίδομα μόνον όσοι σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία και χαρακτήρισε "μικροεκβιασμούς" τις απειλές εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν πάρουν όλοι το επίδομα.

Ο κ. Γιαννίτσης τόνισε με έμφαση ότι η συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να είναι όσο γίνεται μεγαλύτερη λόγω της τεράστιας κρισιμότητας της σημερινής συγκυρίας.

Οι πολίτες που μπορούν να ασκήσουν εκλογικό δικαίωμα μπορούν να μάθουν πού θα ψηφίσουν μέσα από το site του υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις