Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλκός, κοσμήματα και… αρχαία σε καταυλισμό τσιγγάνων!

Χαλκός, κοσμήματα και… αρχαία σε καταυλι...

Στη Ρόδο

Φως στην κλοπή που βύθισε  στο σκοτάδι την νέα περιφερειακή οδό της Ρόδου το περασμένο καλοκαίρι, έριξαν οι άνδρες της Ασφάλειας με την σύλληψη δυο τσιγγάνων στον καταυλισμό της περιοχής Καρακόνερο. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι οι δράστες ενέχονται και σε κλοπές σπιτιών, ίσως όμως και σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας!

Κι αυτό γιατί μέσα σε μια  εγκαταλελειμμένη παράγκα βρέθηκαν θαμμένα 29 ορειχάλκινα αγαλματίδια διαφόρων διαστάσεων, των οποίων η προέλευση ερευνάται. Οι δυο τσιγγάνοι είχαν στην κατοχή τους 365 κιλά καμένα καλώδια χαλκού, τα οποία είχαν στις αρχές Αύγουστου από το υπόγειο δίκτυο φωτισμού της νέας περιφερειακής οδού και την τελευταία εβδομάδα από την αποθήκη ενός 59χρονου στην Ρόδο. Είχαν, ακόμη κρυμμένα 38 κοσμήματα, ένα κινητό και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που οι αστυνομικοί ερευνούν από πού είχαν κλαπεί.

Τα χάλκινα καλώδια αποδόθηκαν στους υπεύθυνους του έργου και τον ιδιοκτήτη της αποθήκης, ενώ οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Στην Ηλεία, οι «κυνηγοί» χαλκού που λυμαίνονται την περιοχή ξαναχτύπησαν τρεις φορές με στόχο τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Αναρριχήθηκαν σε κολώνες της ΔΕΗ στο Λάττα και το Λιβαδάκι στην περιοχή της Πηνείας, έκοψαν τα στηρίγματα των μετασχηματιστών και τους γκρέμισαν στο έδαφος, όπου άνοιξαν το μεταλλικό περίβλημα και άρπαξαν τους χάλκινους πυρήνες συνολικής αξίας 18.000 ευρώ!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις