Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γλυτώνουν την εφεδρεία οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ;

Γλυτώνουν την εφεδρεία οι εργαζόμενοι σε...

Αίτημα εξαίρεσης καταθέτει το Υπουργείο Παιδείας

Εξαίρεση των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ από την εφεδρεία θα ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους εκπαιδευτικούς συντάκτες στο γραφείο του, ο υπουργός έχει ζητήσει προφορικά και θα ακολουθήσει και έγγραφο, προς τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα, να εξαιρεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ από την εφεδρεία, τουλάχιστον για δύο χρόνια.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι οι υπάλληλοι που βγαίνουν στην εφεδρεία είναι λίγοι, δεν ξεπερνούν τους 200, ωστόσο είναι πολύτιμοι για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί ήδη εξαιρούνται από το θεσμό της εφεδρείας.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Αρβανιτόπουλος για το θέμα των εκλογών συμβουλίων στα ΑΕΙ, λέγοντας ότι η κατάσταση στα ΑΕΙ θα ομαλοποιηθεί και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν, απαντώντας σε ερώτηση για το ότι η προθεσμία των εκλογών λήγει στις 15 Ιανουαρίου και ότι ο χρόνος που απομένει δεν είναι εφικτός για να διεξαχθούν οι εκλογές.

Ερωτηθείς αν γίνει ρύθμιση με τροπολογία, απέφυγε να αποκαλύψει αν θα δοθεί παράταση, είπε όμως με νόημα ότι επαρκεί ο χρόνος.

Σε ό,τι αφορά στον «Καλλικράτη» στα ΑΕΙ, είπε ότι η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει από το εσωτερικό των Πανεπιστημίων, καθώς στο παρελθόν δημιουργήθηκαν σχολές χωρίς σχεδιασμό και στη συνέχεια να γίνουν συγχωνεύσεις.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, ερωτηθείς αν στο νέο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι, θα υπάρχουν όλα τα τμήματα, απάντησε ότι εξετάζεται για κάποια τμήματα μόνο των ΤΕΙ να μη συμπεριληφθούν.

Ερωτηθείς σχετικά με το Νέο Λύκειο, είπε πως το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση. Σχετικά με τους 400 διορισμούς πανεπιστημιακών στα ΑΕΙ, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι αναμένονται εντός του ερχόμενου έτους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις