Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε ύφεση η φωτιά στον Ομπλό – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Πάτρα: Σε ύφεση η φωτιά στον Ομπλό – Παρ...

Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών - Ξάγρυπνοι έμειναν οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιώντας για την εξέλιξη της φωτιάς

15:50 Ισχυρή πυροσβεστική σύναμη εξακολουθεί να επιχειρεί στο σημείο της πυρκαγιάς στον Ομπλό Αχαΐας, καθώς δεν έχει καταστεί δυνατό να περιοριστεί η φωτιά. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχαιρένουν το έργο των πυροσβεστών, ωστόσο η πυρκαγιά έως και αυτή την ώρα δείχνει να βρίσκεται σε ύφεση, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για τον περιορισμό των μετώπων.

12:30: Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στον Ομπλό. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, φροντίζοντας η φωτιά να μην επεκταθεί και απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος και δυο ελικόπτερα με συνεχείς ρίψεις.

8:08: Μάχη όλο το βράδυ έδωσαν οι πυροσβέστες για να κρατήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στον Ομπλό στις παρυφές της Πάτρας μακριά από τις κατοικημένες περιοχές της Κρήνης. Σήμερα στη μάχη θα μπουν και εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά ξέσπασε στη δασική περιοχή του Ομπλού χθες τη νύχτα και λόγω των ισχυρών ανέμων και του δύσβατου της περιοχής επεκτάθηκε σε τρία μέτωπα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν μάχη τόσο για την κατάσβεσή της, όσο και για να μην επεκταθεί και προσεγγίσει κατοικίες. Όλο το βράδυ πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής ήταν στο πόδι, προκειμένου να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί.

Στην περιοχή Ομπλός-Κρήνη Αχαΐας επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες στις 11 τη νύχτα και στην συνοικία της Πάτρας Βούντενη, ευτυχώς όμως σβήστηκε γρήγορα (μετά από μισή ώρα) αφού έκαψε μισό στρέμμα με σκουπίδια.

Μαίνονται και τα πύρινα μέτωπα στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας, στην Αμφιλοχία στη θέση Στάνο και στα Ιωάννινα στους Νεγράδες.

Άρχισαν και οι ρίψεις με εναέρια μέσα το πρωί προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις