Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

«Οσο πιο πολύ δουλεύω έξω από την Ελλάδα, τόσο πιο Ελληνας νιώθω» είπε ο Λάνθιμος στη Μόστρα

«Οσο πιο πολύ δουλεύω έξω από την Ελλάδα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στη συνέντευξη τουThe Favourite

Βενετία: Στην καθιερωμένη πρωινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση ταινιών που προηγείται των νυχτερινών προβολών, εξέφρασε ο διακεκριμένος διεθνής Ελληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος την αγάπη του για τη χώρα του αλλά και το στόχο του να εξελιχθεί επαγγελματικά στο εξωτερικό. Πλαισιωμένος από τις διάσημες πρωταγωνίστριες της νέας του ταινίας «The Favourite» Εμμα Στόουν και Ολίβια Κόλμαν ανέφερε όταν ρωτήθηκε για πιθανή επιστροφή στην Ελλάδα:

«Εάν βρεθεί κάποια ιστορία που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα και πρέπει να μιλούν ελληνικά, θα γυρίσω και θα κινηματογραφήσω με μεγάλη μου χαρά. Η διαφορά είναι: Οσο περισσότερο δουλεύω έξω από την Ελλάδα, τόσο πιο Ελληνας νιώθω. Ανθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες και νοοτροπίες εργάζονται στο εξωτερικό με τον τρόπο τους κι εγω είμαι μια κατηγορία από μόνος μου γιατί ξεκινήσαμε τις ταινίες στην Ελλάδα οι οποίες βασίζονταν στη γενναιοδωρία του κόσμου γύρω μας και στη χαρά της δημιουργίας. Δούλευαν για ελάχιστα χρήματα και μας δάνειζαν ρούχα, αυτοκίνητα και σπίτια για να τα καταφέρουμε. Αυτό απέχει πολύ βέβαια από το να γυρίζεις βρετανικές ταινίες εποχής στο Λονδίνο. Δε λέω βέβαια πως προτιμώ να κάνω ταινίες στην Ελλάδα καθώς πλέον όλα γίνονται με οργάνωση και επαγγελματισμό, αλλά λείπουν ο αυθορμητισμός και η γενναιοδωρία της Ελλάδας που σπάνια βρίσκεις. Εχω βέβαια περισσότερους λόγους να δουλεύω στο εξωτερικό ώστε να πετύχω τις ταινίες που θέλω να κάνω και σκοπεύω έτσι να συνεχίσω»

 

To Τhe Favourite έχει ήδη συγκεντρώσει άκρως εγκωμιαστικές κριτικές και επαινετικά δημοσιεύματα και θεωρείται πως σίγουρα θα αποκομίσει βραβείο στην τελετή λήξης της φετινής Μόστρα. Με φόντο το βρετανικό παλάτι, μια τριάδα γυναικών, η βασίλισσα Αννα και οι ραδιούργες αυλικές της ζουν μέσα σε ερωτική διαφθορά, ζήλια, κακία, αλλά και φαιδρότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight