Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη στο thebest.gr: Ο πυροβολισμός του 20χρονου Αφγανού μας ανησυχεί ιδιαίτερα

Η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Επισκέφθηκε τα δικαστήρια της Πάτρας

Για το μεταναστευτικό, τα προβλήματα στο λιμάνι της Πάτρας αλλά και την ανησυχία που υπάρχει στην ελληνική αστυνομία μίλησε στο thebest.gr η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη η οποία βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια καθώς είχε συνάντηση στην εισαγγελία.

Μεταναστευτικό: Στην Πάτρα εσπευσμένα κλιμάκια Υπουργείων και η αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Ζαχ. Τσιριγώτη - ΦΩΤΟ

Μαζί της ήταν και κλιμάκιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως ανέφερε:

"Βρισκόμαστε σήμερα στην Πάτρα για να δούμε, τους συναδέλφους μου, το λιμενικό και να εκτιμήσουμε την κατάσταση στο λιμάνι. Ουσιαστικά θέλουμε να δούμε τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου που εφαρμόζεται μερικές μέρες πριν το Πάσχα.

Βίτσας: Σε δομές φιλοξενίας, που είναι ήδη έτοιμες, θα μεταφερθούν οι μετανάστες της Πάτρας

Από τότε εφαρμόζεται οικιοθελής αποχώρηση όσων έχουν τρίπτυχα ασύλου, αιτούντες δηλαδή άσυλο, οι οποίοι πηγαίνουν στις δομές και με αυτό τρόπο αποχωρούν.

 

Από το λιμάνι αποχώρησαν265 περίπου μετανάστες

 

Από τη μέρα που εφαρμόζεται το επιχειρησιακό σχέδιο μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει από το χώρο του λιμανιού 265 περίπου μετανάστες.

Είναι φυσιολογικό από την στιγμή που υπάρχουν ροές στον Έβρο μετανάστες να έρχονται προς τα κάτω με την ελπίδα ότι θα περάσουν στην Ευρώπη. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι με το που έρχονται στην Ελλάδα δε τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν προς κανένα άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι πολύ αυστηροί σ όλα τα θεσμοθετημένα σημεία ελέγχου εισόδου και εξόδου αλλά πάντα προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα φύγουν. Γι΄αυτό έρχονται εδώ.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι πολύ αυστηροί

 

Μας ανησυχεί πάρα πολύ σαν αστυνομία το τραγικό συμβάν του πυροβολισμού του 20χρονου Αφγανού στην Πάτρα. Δεν είναι μόνο αυτό που έγινε. Δε ξεχνάμε ότι την προηγούμενου φορά που ήρθα έγινε ένα τροχαίο που κόστισε τη ζωή ενός μετανάστης.

Η προανάκριση για τον πυροβολισμό του 20χρονου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όταν μαζευτούν όλα τα στοιχεία θα υποβληθούν στον εισαγγελέα και θα δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη. Αυτή η ανησυχία μας φέρνει εδώ.

Επισκεφτήκαμε τον εισαγγελέα ώστε να ακούσουμε και την άποψη του σχετικά με τη νομιμότητα γατί χώροι στους οποίους μένουν οι μετανάστες είναι άτυποι καταυλισμοί. Είναι ιδιοκτησία κάποιων ανθρώπων".

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις