Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεσηκωμός για τους πλειστηριασμούς και στον Πύργο

Ξεσηκωμός για τους πλειστηριασμούς και στον Πύργο

Ευρύ κάλεσμα φορέων για συμμετοχή

Δεκατρείς πλειστηριασμοί ακινήτων από τραπεζικά ιδρύματα είναι προγραμματισμένοι ως τώρα στα ειρηνοδικεία της Ηλείας, εκ των οποίων οι επτά θα γίνουν στον Πύργο, αρχής γενομένης από τις 25 Απριλίου, σύμφωνα με το Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικής Ασφάλισης.

Ο αριθμός δεν εντυπωσιάζει, δεδομένου ότι πλέον η πλειονότητα των ακινήτων που βγαίνουν στο «σφυρί» για χρέη, εντάσσονται στη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, μετά και τις αντιδράσεις από κόμματα και συλλογικότητες σε ειρηνοδικεία των μεγάλων αστικών κέντρων. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι οι πλειστηριασμοί που έχουν αναρτηθεί, δεν αφορούν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eauction.gr, έχουν αναρτηθεί 1586 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 70 διεξάγονται σήμερα. Το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να μπει σε πλήρη εφαρμογή από τον Μάρτιο και μετά, με την ένταξη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 1.000 πλειστηριασμών κάθε μήνα.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν κινητοποιήσει φορείς και συλλογικότητες της Ηλείας, καθώς σήμερα το πρωί (10:30π.μ. έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον κίνδυνο εκποίησης της λαϊκής κατοικίας…

«Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συλλόγους αυτοαπασχολουμένων να πάρουν μαζικά μέρος στη κινητοποίηση την Τετάρτη 21 Φλεβάρη 10.30πμ μπροστά από τα δικαστήρια στον Πύργο, ενάντια στην υφαρπαγή του μόχθου του λαού από τις τράπεζες και από την κυβέρνηση. Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σφίγγει την θηλιά του χρέους στον λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις. Καλούμε τον λαό σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου.

Ευρύ κάλεσμα φορέων για συμμετοχή

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) με την οποία απευθύνει ευρύ κάλεσμα συμμετοχής με προσυγκέντρωση στις 10:30 στην Πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ).

«Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της λαϊκής περιουσίας την Τετάρτη 21 Φλεβάρη με προσυγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο στις 10.30 το πρωί και μετά στα δικαστήρια. Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του γιατί το επόμενο διάστημα γενικεύονται οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε σπίτια, χωράφια, στάνες, για οφειλές πάνω από 500 ευρώ,όχι μόνο σε τράπεζες αλλά και στο δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία όπου πάνω από τους μισούς αγρότες χρωστάνε. Δεν υποχωρούμε και συνεχίζουμε, θα νικήσουμε».

Τις δράσεις των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών στηρίζει επίσης η Λαϊκή Ενότητα, απευθύνοντας μαζικό κάλεσμα στήριξης.

Από την Τετάρτη 21/02 η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Από την 1η Μάη η αρπαγή της θα γίνεται από το δημόσιο και τα ταμεία για χρέη πάνω από 500 ευρώ. Με τις μνημονιακές πολιτικές των πλεονασμάτων και της φοροεπιδρομής που έχουν συμφωνηθεί μέχρι το 2060 και αυτοί που σήμερα νομίζουν ότι δεν κινδυνεύουν θα κινδυνεύσουν αύριο. Μοναδική ελπίδα η αντίσταση σ’ αυτές τις πολιτικές και η ανατροπή τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή:patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις