Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαμός με τη σειρά των πληρωμάτων στην παρέλαση του καρναβαλιού! Μιλούν στο thebest.gr Χρυσοβιτσάνος, Φάκαλος, Κωνσταντινίδη

Χαμός με τη σειρά των πληρωμάτων στην πα...

Τι θα κάνουν τα πληρώματα του +πληρωματικού

Σε μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής ελπίζουν από χθες τα πληρώματα που συμμετείχαν μόνο στο +πληρωματικό παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, μετά την ανακοίνωση της σειράς παρέλασης των πληρωμάτων, που έγινε στην Αγορά Αργύρη και η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς τα πληρώματα του +πληρωματικού θησαυρού μπαίνουν…. στις πίσω θέσεις. Γεγονός που συμβαίνει πρώτη φορά καθώς συνήθως τα πληρώματα του +συμπληρωματικού Κρυμμένου Θησαυρού που θεωρούνται από τα πλέον ιστορικά και καλαίσθητα της παρέλασης, ήταν αυτά που παρήλαυναν πάντα πρώτα.

Στη "γαλαρία" της παρέλασης τα γκρουπ του +πληρωματικού – Ένταση μεταξύ των καρναβαλιστών – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Χθες αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από τη συνάντηση ενώ το αν και πώς θα αντιδράσουν τα πληρώματα του +πληρωματικού θησαυρού είναι ένα από ερωτήματα που δημιουργήθηκαν.

Το thebest.gr μίλησε με τον πρόεδρο Καρναβαλικού οργανισμού Νίκο Χρυσοβιτσάνο καθώς και με καρναβαλιστές, μέλη των +συμπληρωματικών πληρωμάτων.  Αυτό που εισπράξαμε είναι πως κύριο μέλημά των πληρωμάτων είναι να μην διαταραχθεί το κλίμα στην παρέλαση ενώ αν δε γίνει κάποια αλλαγή τα πληρώματα θα βρεθούν κανονικά στη θέση που τους έχει ανακοινωθεί. Και από την πλευρά του Δήμου φαίνεται να χαμηλώνουν οι τόνοι.

Όλα βέβαια θα ξεκαθαρίσουν με την οριστική ανακοίνωση της σειράς της παρέλασης.

Διαβάστε πρώτοι τη σειρά παρέλασης των πληρωμάτων – Μέχρι και 117 θέσεις πίσω αυτά του +συμπληρωματικού!


Ανατροπή στον Κρυμμένο Θησαυρό! Για πρώτη φορά θα κάνουν δικό τους παιχνίδι 49 πληρώματα του πατρινού καρναβαλιού

Δημήτρης Φάκαλος

"Τα πληρώματα που συμμετείχαν μόνο στο +πληρωματικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού βρίσκονται από 20 έως 70 θέσεις πίσω από τις αντίστοιχες περυσινές. Αυτό ή είναι μία μεγάλη ατυχία που προέκυψε από κάποιο λάθος... ή είναι κάτι που έγινε σκόπιμα.

Ενώ κάθε χρόνο η επιτροπή που επιμελείται τη σειρά των πληρωμάτων αποτελείται από μέλη πληρωμάτων και μέλη του Καρναβαλικού Οργανισμού, αυτή τη φορά έλειπαν τα μέλη των πληρωμάτων κι έτσι δεν είχαν πληροφορίες γι’ αυτά. Έτσι λοιπόν ή έγινε όλη η δουλειά «στο πόδι» ή υπήρξε μία μεθόδευση και όλο αυτό έγινε σκόπιμα.

Στείλαμε μία επιστολή στον Πρόεδρο στην οποία του εξηγούμε ότι η σειρά των πληρωμάτων είναι ατυχής και ζητάμε να επανεξεταστεί το θέμα ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα λάθος στήσιμο της παρέλασης το οποίο θα κοστίσει σε τηλεοπτικό επίπεδο. Δεν μπορεί τα πληρώματα με το πιο παραγωγικό κομμάτι της παρέλασης να είναι στο τέλος.

Ακόμα κι αν δεν αλλάξει κάτι, εμείς θα βγούμε στη σειρά που μας ανακοίνωσαν. Άλλωστε εμείς δε κάναμε ποτέ τραμπουκισμούς. Ακόμα και όταν δεν μας δόθηκε η πλατεία Γεωργίου για το παιχνίδι, δεν καταλάβαμε την πλατεία… βρήκαμε άλλους χώρους και λύσεις'.

 

Νάντια Κωνσταντινίδη

"Δε θα γίνει καμία κίνηση. Δεν είμαστε κάποιος οργανωμένος φορέας για να σχεδιάσουμε κάτι. Ακόμα κι αν δεν αλλάξει η σειρά που δόθηκε για τα πληρώματα εμείς θα είμαστε εκεί, στη σειρά που μας δόθηκε.

Όμως ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι αυτό που έγινε δεν ήταν από κακή πρόθεση και ότι  θα υπάρξει μία διόρθωση σε όλο αυτό το θέμα. Δεν θέλουμε να φανταστούμε ότι πληρώματα που βραβεύονται για χρόνια, που είναι συμμορφωμένα με τους κανονισμούς του καρναβαλιού, που έχουν άρματα και κατασκευές … θα βγουν στις τελευταίες θέσεις.  Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή με τη σειρά που υπάρχει κα με τον τρόπο με τον οποίο έχει στηθεί η παρέλαση θα είναι εμφανή κενά και ελλείψεις σε αυτήν που θα βάλουν σε μεγάλο κίνδυνο την εικόνα- και τηλεοπτικά- της παρέλασης.  Αυτήν ακριβώς την εικόνα θέλουμε να διαφυλάξουμε. Αγαπάμε το καρναβάλι και νοιαζόμαστε για την εικόνα του.

Ειπώθηκε ότι κριτήριο  για τη σειρά των πληρωμάτων ήταν ο κρυμμένος θησαυρός στον οποίο δε συμμετείχαν τα πληρώματα του συμπληρωματικού. Όμως το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και η παρέλαση είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Μπορεί ένα πλήρωμα να έχει μία φοβερή παρουσία στην παρέλαση αλλά να μην καταφέρει να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία στο παιχνίδι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δε θα πρέπει με τη παρουσία του να ενισχύσει την καλή εικόνα της παρέλασης βγαίνοντας στις πρώτες θέσεις;"

 

 

Από την άλλη, ο Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Νίκος Χρυσοβιτσάνος σε επικοινωνία του με το thebest.gr ανέφερε:

"Δεν είναι θέμα… «εκδίκησης». Η σειρά των πληρωμάτων βασίζεται σε κάποιους κανονισμούς, ανάμεσά τους και η βαθμολογία στον κρυμμένο θησαυρό. Διορθώσεις θα γίνουν, όπως κάθε χρόνο, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατο αποτέλεσμα. Η σειρά εμφάνισης των πληρωμάτων θα δεχθεί αλλαγές με βάση τεχνικά ζητήματα αλλά και παρατηρήσεις που θα γίνουν. Εάν ένα πλήρωμα έχει ένα μεγάλο άρμα, εάν έχει πολλά παιδιά … Αυτά είναι στοιχεία που θα τα λάβουμε υπόψη μας προκειμένου να καταλήξουμε στην τελική κατάταξη. Πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχει η μία πλευρά.. αλλά υπάρχει και η άλλη. Τα πληρώματα είναι 140 και πρέπει να είμαστε δίκαιοι προς όλα".

*Η τελική κατάταξη των πληρωμάτων του καρναβαλιού θα ανακοινωθεί σήμερα

*Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Σαρηγιάννη από το καρναβάλι του 2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις