Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλήθος πιστών συρρέει για το λείψανο του Σεραφείμ του Σάρωφ -Σήμερα το πρωί στη Θεία λειτουργία και ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος

Πλήθος πιστών συρρέει για το λείψανο του...

Επιτυχία σημείωσε το Διορθόδοξο συνέδρο παρουσία εκπροσώπων των Ορθόδοξων Πατριαρχείων

Συνεχίζεται στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου το ιερό προσκύνημα στο τίμιο λείψανο του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ από τη Ρωσία που θα παραμείνει στην Πάτρα έως και τις 26/11/2017. Πλήθος πιστών περνάει από το ναό να προσκυνήσει με ευλάβεια και να λάβει ευλογία.

Το πρωί του Σαββάτου 18/11 στην Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, ο οποίος μάλιστα ανήγγειλε ότι στην πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία το πρωί της Κυριακής 19/11 θα παραστεί και θα συγχοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος.

Κατά την έλευση του λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Άγιος Απόστολος Ανδρέας της Μόσχας Βλαντιμίρ Γιακούνιν αλλά και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας καὶ πασῶν τῶν Ρωσιῶν κ.κ. Κύριλλο γιὰ τὴν εὐλογία καὶ τὴν ἄδεια ποὺ παρεῖχε γιὰ τὴν ἐδῶ μεταφορὰ τοῦ Ἱεροῦ λειψάνου. Ευχαρίστησε και τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κάτω Νόβγκοροντ κ. Γεώργιο, τὸν Θεοφιλέστατο Ἐπίσκοπο Μπαλαχνᾶ κ. Ἠλία καὶ τὴν Γερόντισσα τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίας Τριάδος Ντιβέγιεβο τῆς Ρωσίας Μοναχή  Σεργία καθώς καὶ τὴν περὶ αὐτὴν Ἁγία Ἀδελφότητα.

Παρόντες την Πέμπτη το απόγευμα στην πανηγυρική Θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Ανδρέου ήταν και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος (Πατριαρχεῖο Ἱεροσολύμων), οι Θεοφιλέστατοι Ἐπίσκοποι, Μπελογκραντὶγκ κ. Πολύκαρπος (Πατριαρχεῖο Βουλγαρίας), Καρπασίας κ. Χριστoφόρος (Ἐκκλησία Κύπρου) και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ενώ συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πτολεμαΐδος κ. Ἐμμανουήλ (Πατριαρχεῖο Ἀλεξανδρείας), καί Νίς κ. Ἀρσένιος (Πατριαρχεῖο Σερβίας).

Απόψε  στις 18.00 θα τελεστεί στον Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου Πατρῶν, εσπερινός ενώ την Κυριακή 19/11 στις 18.00 μετά τον εσπερινό έχει προγραμματιστεί η συναυλία της Βυζαντινής χορωδίας Πανύμνητος στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2017.

Το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώνεται και το Διορθόδοξο Συνέδριο στήν Πάτρα, στο Συνδεριακό κέντρο του Πανεπιστημίου στο Ρίο, μὲ θέμα «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο κόσμο». Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται με γκαλά κλασικής μουσικής στις 19.00.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με τον κ. Γιακούνιν στον Άραξο.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μ...

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με τον κ. Γιακούνιν στον Άραξο.

Αναμνηστική φωτογραφία από το Διορθόδοξο συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αναμνηστική φωτογραφία από το Διορθόδοξο...

Αναμνηστική φωτογραφία από το Διορθόδοξο συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις