Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Κρητικοί αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μέσα σε ατμόσφαιρα σιωπής και συγκίνησης – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Οι Κρητικοί αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο...

Αγρυπνία στον ιερό ναό Χαλέπας - Η ταφή θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ

Νεότερη ενημέρωση:

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, η πομπή που μετέφερε την σορό του σπουδαίου πολιτικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έφτασε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στην Χαλέπα.

Οι χιλιάδες πολίτες που είχαν στηθεί από νωρίς στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού υποδέχθηκαν τον εκλιπόντα τέως Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με χειροκροτήματα ενώ υπήρχαν και στρατιωτικά αγήματα.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας όπως αναφέρει το cretapost.gr, θα πραγματοποιηθεί ολονυχτία ενώ η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τεθεί και σε λαϊκό προσκύνημα.

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 στις 13.30 το μεσημέρι θα ψαλεί τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση και αμέσως μετά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο, Μαρίκα στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ Χανίων.

Δείτε βίντεο από το newsit.gr

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Έφτασε η σορός του τέως Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Σούδα στην Κρήτη με το C-130 που είχε απογειωθεί από την Ελευσίνα.

Η σορός μεταφέρεται στα Χανιά όπου όλα είναι έτοιμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας. Μόλις φτάσει η σορός και τοποθετηθεί στο ναό, θα αρχίσει η ιερά αγρυπνία ενώ η ταφή θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας με δεκάδες αστυνομικούς να περιφρουρούν την περιοχή που βρίσκεται ο Ιερός Ναός.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις 7.15 το απόγευμα αναχώρησε με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά.

Όπως μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το C-130 αναχώρησε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με μισή ώρα καθυστέρηση, καθώς υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος, παρά τους ελέγχους που είχαν γίνει.

Εκεί τη σορό θα υποδεχθεί ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, μέλη του οποίου στο παρελθόν είχαν μεταφέρει τις σορούς των δύο Βενιζέλων. Κατόπιν, με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, η σορός θα μεταφερθεί από τη Σούδα στον ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας, όπου θα εκτεθεί εκ νέου σε λαϊκό προσκύνημα και θα γίνει αγρυπνία.

Την επομένη και αφού ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση θα μεταφερθεί στις 15.00 στην «τελευταία κατοικία» που επέλεξε για τον εαυτό του ο ίδιος ο εκλιπών, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, δίπλα στην πολυαγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα που έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια.

Ο τάφος του ζεύγους Μητσοτάκη βρίσκεται σε ένα μικρό, ολοπράσινο κοιμητήριο με θέα που ξεπερνά τον κόλπο της Σούδας και χάνεται στον ορίζοντα του Κρητικού πελάγους, όπως περιγράφουν όσοι τον έχουν επισκεφθεί. Η κατασκευή του τάφου, αλλά και η διαμόρφωση του κοιμητηρίου, έγιναν με την προσωπική επιμέλεια του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει από ετών αποφασίσει ότι σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο θα γινόταν η ταφή η δική του και της συζύγου της.

Οι φωτ. και το κείμενο είναι από το cretapost.gr.

Οι φωτ. με τη σορό είναι από την Eurokinissi.

Οι φωτ. με τη σορό είναι από την Eurokinissi.

Οι φωτ. με τη σορό είναι από την Eurokinissi.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις