Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ – Είναι 22χρονος Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη - Νεκρή η 8χρονη κυπριακής καταγωγής

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της τρομοκρατική...

Παγκόσμια κατακραυγή για το μακελειό στο Μάντσεστερ

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, περιλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε την ώρα που χιλιάδες οπαδοί αποχωρούσαν από συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση, Amaq.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης σκοτώθηκε αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε λίγο μετά τις 22:33 τοπική ώρα (00:33 ώρα Ελλάδας) στο Manchester Arena, που έχει χωρητικότητα 21.000 ανθρώπων. Μεταξύ των νεκρών είναι και παιδιά, τόνισε η αστυνομία.

«Σε αυτό το στάδιο πιστεύουμε ότι η χθεσινοβραδινή επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν άνδρα», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Μάντσεστερ Ίαν Χόπκινς στους δημοσιογράφους. «Προτεραιότητα μας είναι να καθορίσουμε αν έδρασε μόνος ή ως μέλος ενός δικτύου», πρόσθεσε.

«Ο δράστης πέθανε στο στάδιο. Πιστεύουμε ότι έφερε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο πυροδότησε προκαλώντας αυτό το τραγικό συμβάν», εξήγησε ο Χόπκινς.

Ο άνθρωπος που θεωρείται πως ανατινάχτηκε στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena παίρνοντας μαζί του 22 ακόμα ανθρώπους, είναι ο 22χρονος Σαλμάν Αμπεντί (Salman Abedi). Πρόκειται για Βρετανό υπήκοο με καταγωγή από την Λιβύη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σοβαρή η κατάσταση των τραυματιών

Η κατάσταση αριθμού τραυματιών παραμένει σοβαρή και περισσότερα από δώδεκα παιδιά νοσηλεύονται μετά τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στη διάρκεια συναυλίας της αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Αριάνε Γκράντε στο Μάντσεστερ, δήλωσαν σήμερα βρετανοί αξιωματούχοι του τομέα της υγείας.

«Υπάρχει ένας αριθμός ατόμων που έχουν πολύ, πολύ σοβαρά τραύματα και λαμβάνουν εντατική φροντίδα και άνθρωποι που θα μείνουν στο νοσοκομείο για πολύ καιρό λόγω αυτής της θεραπείας», δήλωσε ο Τζον Ράουζ, επικεφαλής λειτουργός του Συνεταιρισμού Υγειονομικής και Κοινωνικής Φροντίδας του Ευρύτερου Μάντσεστερ (Greater Manchester Health and Social Care Partnership).

«Δώδεκα παιδιά έχουν διακομιστεί στο Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων του Μάντσεστερ... Τα άλλα νοσοκομεία δέχθηκαν κυρίως ενηλίκους και υπάρχουν επίσης τραυματίες που μπορούσαν να περπατήσουν που θα έχουν πάει σε διάφορα κέντρα, ορισμένοι από τους οποίους πρέπει να είναι παιδιά», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ράντκλιφ, ιατρικός διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων North West.

8χρονο κοριτσάκι κυπριακής καταγωγής ανάμεσα στα θύματα

Μεταξύ των θυμάτων της αποτρόπαιης επίθεσης φαίνεται ότι βρίσκεται και ένα 8χρονο κοριτσάκι κυπριακής καταγωγής. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του κυπριακού ΥΠΕΞ, ο θείος της 8χρονης Saffie Rose Roussou που συγκαταλέγεται μεταξύ των αγνοουμένων από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, Κρις Ρούσου ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η ανιψιά του είναι νεκρή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις