Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο πόδι οι κάτοικοι του Καστελόκαμπου για το τρένο – Εκφράζουν φόβους ότι θα υψωθούν τείχη πέντε μέτρων στη συνοικία

Πάτρα: Στο πόδι οι κάτοικοι του Καστελόκ...

Τάσσονται με τις προτάσεις του Δήμου για υπογειοποίηση ή περιμετρική διέλευση του τρένου

Αναστάτωση στους κατοίκους του Καστελόκαμπου της Πάτρας έχουν προκαλέσει οι σχεδιασμοί της ΤΡΕΝΟΣΕ και του ΟΣΕ για την υπέργεια διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από την περιοχή τους. Και αυτό διότι, εκτιμούν ότι θα υψωθούν τείχη πέντε και πλέον μέτρων στη συνοικία, τα οποία θα χωρίσουν στα δυο την περιοχή και θα αλλοιώσουν την περιοχή.

Το πρωί της Κυριακής έγινε συνέλευση των κατοίκων του Κατελόκαμπου, όπου εκφράστηκαν φόβοι για το τι μέλλει γενέσθαι και εκφράστηκαν προβληματισμοί για τη σχεδιαζόμενη διέλευση του τρένου. Μάλιστα, οι κάτοικοι είδαν φωτογραφίες από το Διακοπτό, όπου ήδη έχουν γίνει οι εργασίες διέλευσης του τρένου, όπου έχουν υψωθεί τείχη ύψους πέντε μέτρων.

Οι κάτοικοι  του Καστελόκαμπου, τάχθηκαν με τις θέσεις της δημοτικής Αρχής της Πάτρας, η οποία έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών, είτε την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, είτε τη διέλευση του τρένου περιμετρικά της πόλης.

Μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως ο αποκλεισμός δρόμων και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, σε περίπτωση που δεν εισακουστούν από το Υπουργείο και την ΕΡΓΟΣΕ.

Στη σύσκεψη των κατοίκων συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, βουλευτές του νομού και δημοτικοί σύμβουλοι της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις