Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Πελετίδης: Στο Παλαιό Αρσάκειο το δημαρχείο της Πάτρας - Χωρίς τους εργαζόμενους δεν θα τα είχαμε καταφέρει

Κ. Πελετίδης: Στο Παλαιό Αρσάκειο το δημ...
Βγενόπουλος Φάνης

Πλήρης επιβεβαίωση του thebest.gr

Τη χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του κτιρίου που στεγαζόταν το Αρσάκειο, όπως πρώτο αποκάλυψε την Δευτέρα το thebest.gr, (διαβάστε εδώ) ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης στο δημαρχείο. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, την οποία «πίστωσε» στους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων.­­­­­

«Πέφτουν» οι υπογραφές για το παλαιό Αρσάκειο – Πότε θα μεταφερθεί το δημαρχείο της Πάτρας στο κτίριο

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Χρήστος Κορδάς, ο οποίος συντόνισε τις ενέργειες των δημοτικών υπηρεσιών για την ωρίμανση των μελετών και τη διεκδίκηση της χρηματοδότησης.

Όπως είπε ο Κώστας Πελετίδης, η πρόταση της δημοτικής Αρχής για την ανακαίνιση του Παλαιού Αρσακείου, εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον», με επιδότηση ύψους 2 εκατ. Ευρώ. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και όπως είπε ο δήμαρχος, τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Σύμφωνα με το σχέδιο της δημοτικής Αρχής, η οποία «πάλεψε» το θέμα από την αρχή που ανέλαβε τη ευθύνη του Δήμου, στο ανακαινισμένο κτίριο του Παλαιού Αρσακείου, θα λειτουργήσει το Δημαρχείο και το σύνολο των δημοτικών υπηρεσιών, που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτες στο κέντρο της πόλης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κώστας Πελετίδης «τέλος με τις ενοικιάσεις κτιρίων από τον Δήμο στο κέντρο της Πάτρας». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, το κόστος συντήρησης του Παλαιού Αρσακείου, θα είναι σημαντικά μικρότερο από τα χρήματα που πληρώνει σήμερα ο Δήμος για ενοίκια.

Όσο για την τύχη του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα το δημαρχείο στη Μαιζώνος, αλλά και το διαγωνίως απέναντι του όπου και εκεί στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες, ο δήμαρχος είπε ότι σύντομα θα εκπονηθεί μελέτη για τη χρήση τους, σε συνδυασμό με το παρακείμενο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το οποίο θα ανακαινιστεί, καθώς έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές πιστώσεις.

«Ευχαριστώ τους εργαζόμενους»

Ο δήμαρχος Πατρέων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, έκανε ιδιαίτερη και εκτενή αναφορά στο ρόλο των εργαζόμενων του Δήμου της Πάτρας, οι οποίοι τον πλαισίωναν.

Μαζί με τον Δήμαρχο ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου,  Καθαριότητας - Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Χρήστος Κορδάς, ο Εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Αντωνόπουλος, η Διευθύντρια Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ, Ελένη Αλεξοπούλου και οι μηχανικοί της Διεύθυνσης, Βασίλης Δαρσινός, Φανή Αντωνοπούλου, Δημήτρης Νικολάου και Μαρία Νικολάου, που είναι οι κύριοι μελετητές του έργου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κώστας Πελετίδης: «Είναι τιμή για την πόλη μας να έχουμε αυτούς τους εργαζόμενους. Τους ευχαριστώ εκ μέρους των δημοτών».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του σημείωσε πως: «Δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα αν οι εργαζόμενοι του Δήμου μας και της αρμόδιας υπηρσείας μας, δεν κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια, για τη συγκεκριμένη πρόταση, αλλά και το σύνολο των προτάσεων μας για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη».

Ποια άλλα έργα διεκδικεί ο Δήμος Πατρέων

Η ανάπλαση του Παλαιού Αρσακείου, αποτελεί ένα από τα σημαντικά έργα που διεκδικεί η δημοτική Αρχή. Όπως τόνισε ο Κώστας Πελετίδης:

«Έχουμε καταθέσει και διεκδικούμε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων, έργα αναγκαία για την πόλη μας, όπως, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου, του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, του κατεστραμμένου Εργοστασίου Τέχνης, η ανάπλαση των πρώην αποθηκών σταφίδας στο Νότιο Διαμέρισμα (ΑΣΟ), η ανάπλαση τμημάτων της Άνω Πόλης και Κάτω Πόλης με τις σκάλες. Της Γούβας, των Ζαρουχλεΐκων, της περιοχής του Έλους της Αγυιάς.

Από την κυβέρνηση και το Υπερταμείο, διεκδικούμε τον χώρο στην Μανιακίου, για την κατασκευή ενός ακόμα παιδικού σταθμού, τον χώρο του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο, την έκταση της σκοποβολής στην Αρόη για την δημιουργία μεγάλου πάρκου αναψυχής, ενώ θα παραδώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα σε χρήση από τους Πατρινούς, το χώρο του Πλατανόδασους στον Καστελλόκαμπο και το χώρο δίπλα στον Κόκκινο Μύλο στις Ιτιές.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την οριστική παραχώρηση της λιμενικής ζώνης, την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών, έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής (αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές).

Ξέρουμε πως τις διεκδικήσεις αυτές, μπορούμε να τις κάνουμε πράξη μαζί με το λαό μας.

Γιατί είναι ο λαϊκός παράγοντας, η δύναμη που πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά για να αποτρέψει το σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών που μετατρέπουν σε συντρίμμια τα λαϊκά δικαιώματα, τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας του σε εμπόρευμα, τον μόχθο και τη ζωή τους σε λάφυρο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.»

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Κώστα Πελετίδη και του αντιδημάρχου Χρήστου Κορδά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις