Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με τι καιρό θα παρελάσουμε;Η πρόγνωση του τριημέρου της Αποκριάς

Με τι καιρό θα παρελάσουμε;Η πρόγνωση το...

Του Νίκου Σερέτη

Συννεφιά και λασποβροχές θα εκδηλωθούν στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα το τριήμερο του Καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας σύμφωνα με την πρόγνωση του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Νίκου Σερέτη.

Η βροχή δεν φοβίζει τον πατρινό καρναβαλιστή ... - The Best News

Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας και Πάτρας για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας 25-27/2 και 28/2



Μια ελαφρά ανατολική-βορειοανατολική μετατόπιση του Αζορικού αντικυκλώνα (πεδίου υψηλών βαρομετρικών πιέσεων) θα έχει ως αποτέλεσμα να διακοπεί πρόσκαιρα η Ατλαντική ροή βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή της Βόρειας Ευρώπης.Έτσι μια ψυχρή λίμνη από το νότιο τμήμα του αυλώνα που επηρεάζει την Σκανδιναβία και μέρος της κεντρο-ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία-Γερμανία) θα ''εξαναγκαστεί'' σε κάθοδο προς την περιοχή της Ιταλίας-(χάρτης1)-.Στην κάθοδο αυτή θα συμβάλλει ο πνέων αεροχείμαρρος στα ανατολικά όρια του προαναφερθέντος αντικυκλώνα-(χάρτης2)-.


gfs 0 12 copy copy copy copy

gfs 5 12

Εκεί, η ψυχρή λίμνη, θα εισέλθει στα νερά της Μεσογείου και θα σημειωθεί κυκλογένεση (δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού).Το χαμηλό αυτό θα κινηθεί, κατά την διάρκεια του Σαββάτου, νότια προς την Τυρρηνική θάλασσα.Η κίνησή του αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα το ''σκάψιμο'' θερμών αερίων μαζών εξ Αφρικής προς την περιοχή μας καθώς και την μεταφορά ποσοτήτων αφρικανικής σκόνης μέσω των νοτιάδων που θα επικρατήσουν-(χάρτης3)-.


gfs 0 24 copy copy copy copy copy copy copy copy



Τώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται το χαμηλό αυτό ευρισκόμενο στην Τυρρηνική θάλασσα να κινείται μέσα στην Κυριακή νοτιοανατολικά προς τις ακτές της Τυνησίας-(χάρτης4)-.Απο εκεί θα σημειωθεί ανατολική-νοτιοανατολική μετατόπιση του χαμηλού μέσα στην Κ.Δευτέρα-(χάρτης5)-.



gfs 0 54 copy copy copy copy copy copy


gfs 0 78 copy copy copy

Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας


Σάββατο 25/2: Γενικά νεφελώδης καιρός στο σύνολο της δυτικής Ελλάδας συνοδεία αφρικανικής σκόνης.Κατά περιόδους φαινόμενα ασθενούς έως μέτριας έντασης με την μορφή λασποβροχής θα εκδηλώνονται μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά-βορειοδυτικά και από εκεί και έπειτα σε όλα τα δυτικά τμήματα.Η θερμοκρασία θα ανέλθει ως προς τις μέγιστες τιμές τους στους 18-20oC κατά μέσο όρο.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοανατολικοί στα 6bf και στα ανοιχτά του πελάγους τα 7bf.


Κυριακή 26/2: Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία,αναμένεται ξανά να επικρατήσει νεφελώδης καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.Από πλευράς φαινομένων αυτά θα εκδηλώνονται κατά περιόδους και θα έχουν τη μορφή λασποβροχών ασθενούς μέχρι μέτριας έντασης.Σταδιακή υποχώρηση αυτών από τις απογευματινές ώρες και μετέπειτα.Ο υδράργυρος θα ανέλθει τις μεσημβρινές ώρες τους 18-19oC, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοανατολικοί στα 5-6bf.


Δευτέρα 27/2:Βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά-νοτιοδυτικά μόνο όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές κατά περιόδους.Σταδιακή υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης αναμένεται κατά την διάρκεια της ημέρας.Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει όσον αφορά τις μέγιστες τιμές του τους 17-18oC.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί στα 3-4bf.


Τέλος την Τρίτη 28/2,τελευταία ημερολογιακά ημέρα του χειμώνα, αναμένεται βελτιωμένος καιρός σε όλη την δυτική Ελλάδα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας,την στιγμή που ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις.


Πρόγνωση Καιρού Πάτρας


Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην πόλη η παρουσία αφρικανικής σκόνης.Πιο αναλυτικά


Σάββατο 25/2:
Αναμένουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν,και από το απόγευμα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εκδηλωθούν ασθενείς λασποβροχές.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-20oC και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα 4-5bf και στην περιοχή του Ρίου 6bf.


Κυριακή 26/2: Βάσει των νεότερων προγνωστικών στοιχείων, αναμένεται γενικά νεφελώδης καιρός συνοδεία αφρικανικής σκόνης.Κατά περιόδους θα εκδηλώνονται λασποβροχές ασθενούς έντασης και σύντομης διάρκειας.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11-19oC, την στιγμή που οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα 3-4bf και στην θαλάσσια περιοχή του Ρίου πρόσκαιρα τα 6bf με πιο ανατολική συνιστώσα.


Δευτέρα 27/2: Ο καιρός θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα βελτιωμένος με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας και σταδιακή απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης μέσα στην ημέρα.Πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα στα ορεινά καθώς και στα δυτικότερα τμήματα του νομού κατά την διάρκεια του μεσημεριού και του απογεύματος.Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.Όσον αφορά τους ανέμους,αυτοί θα πνέουν στην πόλη ασθενείς από ανατολικές διευθύνσεις.Εξαίρεση η περιοχή του Ρίου,όπου στο πρώτο μισό της ημέρας θα επικρατήσει ένα ανατολικό ρεύμα της τάξης των 4bf,με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες και εκεί.


Τρίτη 28/2:Πιθανότατα καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια,τον υδράργυρο να μη σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και τους ανέμους να πνέουν ασθενείς μεταβλητοί.

Επιμέλεια πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης (Ρωμανός Πατρών)
&Για το meteoclub.gr:Nick-Stormlover

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με λεωφορεία, τρένα και ΙΧ-Έκτακτα δρομολόγια για τους επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού - Παρέλαση αρμάτων το απόγευμα

 


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις