Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Yψηλοί τόνοι στη Βουλή-Μητσοτάκης προς Τσίπρα για ΔΟΛ

Yψηλοί τόνοι στη Βουλή-Μητσοτάκης προς Τ...

Προ ημερησίας

 

Τα προβλήματα των αγροτών, οι οποίοι ξεκινούν κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα,τίθενται επί τάπητοςστην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή,σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.Ο αγροτικός κόσμος ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις με μπλόκα στους δρόμους από τις 23 Ιανουαρίου.Στο βήμα αυτή την ώρα βρίσκεται ο Βασίλης Λεβέντης

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Και με την ανοχή της Αστυνομίας τα «υπόδικα τσιράκια του κεφαλαίου» τα οποία «κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα-εγκλήματα συνεχίζουν το βρώμικο έργο τους στο Πέραμα και τώρα τα βάζουν με αθώα παιδιά», κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με αιχμή τα γεγονότα έξω από σχολεία του Περάματος, ο κ. Κουτσούμπας, με την έναρξη της ομιλίας του στην Ολομέλεια, καθώς διαδέχθηκε τον Ν. Μιχαλολιάκο, είπε ότι τώρα οι υπόδικοι της ΧΑ τα βάζουν με αθώα θύματα των πολέμων και των διώξεων που τους ξερίζωσαν από την πατρίδα τους, από τη γη τους, από τα σπίτια τους και τους έστειλαν εδώ να ταλαιπωρούνται και οι ίδιοι και ταυτόχρονα και οι Έλληνες εργαζόμενοι.

«Και βέβαια τους έστειλαν εδώ, οι ίδιοι με αυτούς που συναγελάζεται διεθνώς η Χρυσή Αυγή, που δημιουργούν τους πολέμους και την προσφυγιά και κατά περίπτωση ενισχύουν και τους τζιχαντιστές», κατέληξε για το θέμα ο κ. Κουτσούμπας.

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής και κατά τη συζήτηση για το αγροτικό, τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

«Οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα. Είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση να υλοποιήσει την επιστροφή στην κανονικότητα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει καμία επικοινωνία με τη χώρα και κανένα σχέδιο για το μέλλον, τονίζοντας πως ποτέ τα τελευταία 7 χρόνια δεν ήταν πιο σκοτεινός ο ορίζοντας για την Ελλάδα.

«Ξεκινώ με τη διαπίστωση ότι η κατάσταση στη χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η κοινωνία εμποτισμένη από το δηλητήριο της απόγνωσης κλείνεται στον εαυτό της. Η άγρια φορολόγηση πνίγει κάθε παραγωγικό Έλληνα. Οι στόχοι του προϋπολογισμού δύσκολα θα επιτευχθούν» είπε, υπενθυμίζοντας δήλωση του κ. Τσίπρα, πως η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου.

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει μετατεθεί για τον Μάρτιο του ?17. Θα έπρεπε να είχε κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016. Μας περιμένουν νέα άδικα μέτρα και νέες άδικες θυσίες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την ανησυχία πως η χώρα ενδέχεται να ζήσει και πάλι στιγμές του 2015. Όπως είπε, ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται με το ένα μάτι στραμμένο στους πιστωτές και το άλλο στις συνιστώσες. «Τη μία στέλνετε επιστολές στο ΔΝΤ ζητώντας την παραμονή του και μετά με non paper ζητάτε την αποχώρησή του. Πιστεύετε ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της χώρας. Κάθε φορά που καθυστερείτε, ο λογαριασμός μεγαλώνει» είπε, τονίζοντας πως τα όρια εξαντλούνται και η κλεψύδρα αδειάζει. «Όσο καθυστερούμε, τόσο αναβάλλουμε την ανάκαμψη της οικονομίας» είπε, προσθέτοντας πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ?17 θα κριθεί και η πορεία της χώρας μετά το ?18. «Δεν μπορείτε να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και δεν μπορείτε να διασφαλίσετε ότι στα μέσα του ?18 όταν λήξει το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές» τόνισε, προσθέτοντας πως αναβιώνονται τα σενάρια του grexit. Μάλιστα, έκανε λόγο για δίλλημα, τέταρτο μνημόνιο απροσδιόριστης διάρκειας ή επαναφορά σχεδίων για έξοδο Ελλάδας από Ευρωζώνη. «Σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που θα περιορίσει τις τεράστιες ανισότητες που προκάλεσαν οι πολιτικές σας» είπε, προσθέτοντας πως το 2015 το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ανέδειξε τον μονόδρομο των ριζικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. «Θα καταγραφείτε στην ιστορία ως μια τραγική υποσημείωση. Σήμερα συγκρούονται ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός και από την άλλη όλες οι δυνάμεις του μέτρου και της λογικής, που θέλουν να πάει η χώρα μπροστά. Και αυτή είναι η πραγματική διαχωριστική γραμμή. Και πρόσωπα και κόμματα κρίνονται από πως θα τοποθετηθούν σε αυτή τη γραμμή» είπε, στέλνοντας μήνυμα σε άλλους πολιτικούς χώρους μέσα στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το δίλλημα είναι αν συντάσσεται κανείς σήμερα, όπως είπε, με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, «ένα καθεστώς αποτυχίας και διαπλοκής και διορισμών ή την Ελλάδα της προοπτικής και της αλήθειας. Αν συνάσσεται με την Ελλάδα του κάθε κομματικού Καρανίκα ή κάθε νέου παιδιού που θα ξέρει ότι αν δουλέψει σκληρά μπορεί να προκόψει». Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να κρατά όμηρο την Ελλάδα και του ζήτησε να αφήσει τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του. Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα νόμο. Και άλλοι έχασαν εκλογές και δεν διανοηθήκαν να τινάξουν τη χώρα στην ακυβερνησία» είπε χαρακτηριστικά.

 

ΤΣΙΠΡΑΣ

Η αύξηση της απασχόλησης και η είσοδος νέων ανθρώπων στην αγροτική παραγωγή, η τυποποίηση και η ανάπτυξη της ποιοτικής γεωργίας, αποτελούν τις τρείς στρατηγικές επιδιώξεις της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, επισήμανε, μιλώντας στην Βουλή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Για την πλειονότητα των αγροτών, τα οφέλη από τη μείωση της φορολογίας καλύπτουν πλήρως ή και υπερβαίνουν σε μεγάλο βαθμό τις ασφαλιστικές εισφορές, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τις παθογένειες του παρελθόντος, τόνισε ο κ. Τίπρας και πρόσθεσε: Θέλουμε τον συνεργατισμό εργαλείο άσκησης της αγροτικης μας πολιτικής. Δεν θέλουμε τους συνεταιρισμούς δίκτυο πελατειακών σχέσεων, αλλά εργαλείο που θα συμβάλει στο σπάσιμο των καρτέλ.

Εξήγγειλε ειδική παρέμβαση για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στα γαλακτομικά, ανακοίνωσε ότι άμεσα υπογράφεται υπουργική απόφαση για τις λαϊκές αγορές, επανεξετάζεται η μείωση του ΕΦΚ στο κρασί και του ΕΝΦΙΑ στις αγροτικές εγκαταστάσεις, και η χρήση του εργόσημου για την οικογενειακή εργασία.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ακολουθεί στρατηγική που στοχεύει να εκβιάσει σύγκρουση, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αγρότες, και πρόσθεσε ότι δεν είναι ειλικρινές το ενδιαφέρον των κομμάτων που κυβέρνησαν για τους αγρότες.

Σκληρή προσπάθεια εξέρευσης λύσης στο Κυπριακό

Η διάσκεψη της Γενεύης συνεχίζεται σήμερα σε τεχνικό διπλωματικό επίπεδο. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προτάσσοντας της ομιλίας του στην Βουλή, μια σύντομη ενημέρωση για το Κυπριακό.

Έκανε λόγο για σκληρή επίπονη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, χωρίς εγγυήσεις και με αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε κλίμα συνεννόησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις, "χωρίς να υποχωρούμε από τις δίκαιες θέσεις μας".

Επισημαίνοντας ότι είμαστε σε ένα σημείο όπου χωρίς να διαφαίνεται ορίζοντας λύσης άμεσα έχουμε, ωστόσο, σημαντικές εξελίξεις καθώς για πρώτη φορά ανταλλάχτηκαν χάρτες αν και οι διαφορές παραμένουν, για πρώτη φορά στην ατζέντα τέθηκαν τα θέματα εγγυήσεων και ασφάλειας και αυτό είναι μεγάλη διπλωματική επιτυχία, ενώ διαδραματίζει ενεργό ρόλο και η ΕΕ και αυτό συνιστά θετική εξέλιξη.

Χωρίς υπεραισιοδοξία, αλλά με σύνεση συνεχίζουμε με χαμηλούς τόνους και χωρίς ιδεοληψίες και φοβικότητα και ελπίζω ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις σε ένα τεράστιας σημασίας ζήτημα.

Προϋπόθεση είναι και η άλλη πλευρά του τραπεζιού, και ιδιαίτερα η Τουρκία να προσέλθει με παρόμοιο πνεύμα, βάζοντας στην άκρη την επιθετική ρητορική και δουλεύοντας σοβαρά και υπεύθυνα.

Θα είμαστε πάντα στο πλευρό του κυπριακού λαού για την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της ΕΕ, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Θα είμαι διαρκώς στη διάθεση των κομμάτων τόσο εγώ όσο και ο υπουργός Εξωτερικων, γιατί είναι αυτονόητη η πλήρης, αναλυτική και ειλικρινής ενημέρωση σε όλα τα κόμματα κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις