Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαρ. Μπονάνος:"Κίνδυνος να γυρίσουμε σε δρομολόγια θανάτου" - "Καμπανάκι" για την αγγειοχειρουργική στο ΠΓΝΠ

Χαρ. Μπονάνος:"Κίνδυνος να γυρίσουμ...

Ακάλυπτη η 6η ΥΠΕ τις μέρες που δεν εφημερεύει το Ρίο

Στο ζήτημα της αγγειοχειρουργικής κλινικής του ΠΓΝΠ αναφέρεται με άρθρο του στο thebest.gr ο πρώην Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Χαράλαμπος Μπονάνος.Μετά από προσφυγή γιατρού απολύθηκαν δύο γιατροί της αγγειοχειρουργικής ,για τυπικούς και γραφειοκρατικούς όπως επισημαίνεται λόγους,  με αποτέλεσμα η κάλυψη των ασθενών της περιοχής από το ΠΓΝΠ να γίνεται μόνο όταν εφημερεύει το νοσηλευτικό ίδρυμα και όχι όλες τις ημέρες.

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος αναδεικνύει τη σοβαρότητα του ζητήματος και τονίζει ότι κινδυνεύει η ζωή πολλών ασθενών, που τις μέρες μη εφημρίας του Ρίου όλη η 6η ΥΠΕ μένει ακάλυπτη και οι ασθενείς θα ρπέπει να μεταφερθούν στην ΑΘήνα, όταν σε αυτές τις περιπτώσεις η ζωή του εξαρτάται από τον χρόνο.

Το άρθρο του αναλυτικά:

"Το θέμα είναι σοβαρό και ξεφεύγει από τα όρια ενός νοσηλευτικού ιδρύματος η τις δυνατότητες ενός Διοικητή.Αφορά το σύνολο της πολιτείας μιας ευρύτερης περιοχής που ξεκινά από Κέρκυρα μέχρι Καλαμάτα ,δυστυχώς αν δεν συνειδητοποιήσουμε την κοινωνική του διάσταση θα το προσπεράσουμε σαν ένα ακόμη πρόβλημα υγειονομικό,  που μπορεί να περιμένει την προτεραιότητα του σε κάποιο Γραφείο υπευθύνου.

Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να γυρίσουμε στην εποχή που πριν αναλάβω διοικητής τα περιστατικά σε μέρες μη εφημερίας έκαναν τις διαδρομές του θανάτου προς το κλεινόν άστυ.Τρέξαμε τότε με τον καθηγητή Τσολακη να πάρουμε τους απαραίτητους γιατρούς να φτιάξουμε την υποδομή και η κλινική μας να εφημερεύει καθημερινά 24 ώρες προς όφελος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Τώρα η αναπάντεχη προσφυγή από έναν μάλιστα διοικητή εντός του συστήματος φέρνει την υγειονομική μας περιφέρεια χρόνια πίσω και σκορπά τον πανικό. Ακόμα θυμίζω εκκρεμούν δικαστήρια , η δυτική Ελλάδα δεν διαθέτει κλινική ούτε στο πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και οι ασθενείς σε περιστατικά επείγοντα θα διανύουν τον δρόμο με το πακμαν για να προλάβουν τα μεγάλα νοσηλευτήρια των Αθηνών . Δεν παραλείπω δε να πω ότι οι εναπομείναντες γιατροί μας στο ΠΓΝΠ δεν μπορούν να κάνουν πια τον Σούπερμαν και να είναι καθημερινά εκεί.

Επίσης το ΠΕΔΥ της Πάτρας χάνει τον μοναδικό αγγειοχειρουργό που εξυπηρετούσε εκατοντάδες περιστατικά. Τώρα να δοθεί λύση .Πρέπει να υπερβούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και να διορίσουν άμεσα επικουρικούς αγγειοχειρούργους για να μην γίνουμε μάρτυρες δυσάρεστων καταστάσεων .Μας αφορά όλους κυρίως όμως όσους από την περιοχή μας έχουν την δύναμη της υπογραφής στις μεγάλες πόρτες του υπουργείου που καμία φορά είναι τόσο μικρές για να αφουγκραστούν την ανθρώπινη αγωνία".


Χ ΜΠΟΝΑΝΟΣ
Κάτοικος της 6ης υγειονομικής περιφέρειας 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις