Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι θα γίνει με τα πάνω από 20.000 τραπεζοκαθίσματα στην Ηφαίστου και σε άλλους πεζοδρόμους και πλατείες του ιστορικού κέντρου

Πάτρα: Τι θα γίνει με τα πάνω από 20.000...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Διαβούλευση επί της κανονιστικής του Δήμου-Νέο πλαίσιο από το 2017

Η κανονιστική του Δήμου Πατρέων που θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον νέο χρόνο θα είναι αυτή που θα κανονίζει για αρκετά χρόνια την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων των επιχειρήσεων εστίασης, σε πεζοδρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια και στοές. Η πρόβλεψη στην κανονιστική για ελεύθερη ζώνη 3,5 τουλάχιστον μέτρων σε πεζόδρομους, αν εφαρμοστεί και δεν τροποποιηθεί στο πλαίσιο εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων, πετάει ουσιαστικά τα τραπεζοκαθίσματα από την Ηφαίστου, από ένα από τα πιο "ζωντανά" τμήματα του κέντρου, από την Ραδινού κ.α

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας μεταξύ εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να βρεθεί λύση, στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Παύλος Στάμος μιλώντας στο thebest.gr αναφέρει ότι η ελεύθερη ζώνη των 3,5 μέτρων στους πεζοδρόμους "προβλέπεται από τη νομοθεσία, δεν είναι δική μας απόφαση. Εμείς εξετάζουμε όλα τα πιθανά σενάρια για το συγκεκριμένο ζήτημα, από την απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων , μέχρι την παραμονή των επιχειρήσεων που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί, για κάποιο διάστημα, με αυστηρό έλεγχο του παραχωρημένου χώρου. Στις αρχές του χρόνου θα καταλήξουμε ώστε να γίνει η σχετική εισήγηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία με τη σειρά της θα κάνει την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο".

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Γιώργος Κοτοπούλης υπογραμμίζει την ανάγκη να βρεθούν λύσεις που να επιτρέπουν την συνύπαρξη καταστηματαρχών εστίασης, εμπόρων, κατοίκων, ΑμεΑ , πεζών και την εξασφάλιση δυνατότητας διέλευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά).

"Εμείς απευθυνθήκαμε στην επιστημονική κοινότητα, στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, που γνωρίζει τους νόμους. Δεν τα θέλουμε όλα δικά μας, αλλά δεν θέλουμε επίσης να μην έχει και η εστίαση καθόλου χώρο και να νεκρώσουν περιοχές οι οποίες είναι ζωντανές από εμάς" δηλώνει ο κ. Κοτοπούλης στο thebest.gr.

Και προσθέτει: "O Δήμος έχει όλο τον χρόνο ν΄αποφασίσει. Στο ιστορικό κέντρο υπάρχουν πάνω από 20.000 τραπεζοκαθίσματα αλλά αυτή την εποχή, δεν είναι όλα σε ανάπτυξη, άρα ο Δήμος δεν χρειάζεται να βιαστεί και να ξεπετάξει μια κανονιστική, η οποία έχει ενδεχομένως λάθη και θα αδικήσει κάποιους. Λάθη τα οποία μάλιστα δεν θα μπορούν να διορθωθούν άμεσα, αφού η κανονιστική δεν αλλάζει κάθε χρόνο. Έχει λοιπόν τη δυνατότητα η Δημοτική Αρχή με διαύγεια και ηρεμία να βρει εναλλακτικές λύσεις ώστε να συνυπάρξουμε όλοι".

Φέρνει δε ως παράδειγμα την Πλάκα, όπου δεν χωράει να περάσει πυροσβεστικό και αδειοδοτούνται επιχειρήσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. "Τι έχουν κάνει εκεί; έχουν τοποθετήσει κρουνούς και αν χρειαστεί τοποθετούνται τα λάστιχα και γίνεται κατάσβεση σε περίπτωση πυρκαγιάς".

Στη συνάντηση το ΤΕΕ εξέφρασε την άποψη ότι ένας διάδρομος 1,5 μέτρου μπορεί να τηρηθεί παντού και για την Ηφαίστου κατέθεσε μια ευέλικτη λύση, που προβλέπει μια σειρά τραπεζοκαθισμάτων, τα οποία να απομακρύνονται με το κλείσιμο των καταστημάτων.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πρώτη ενημέρωση: 11.18

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις