Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Βενζίνη 2,5 ευρώ σε Mercedes -Tην ανιούσα παίρνουν τα καύσιμα-«Φωτιά» στο υγραέριο από την 1η Ιανουαρίου

Πάτρα: Βενζίνη 2,5 ευρώ σε Mercedes -Tην...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

Γύρω στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο στοιχίζει κατά μέσο όρο η βενζίνη στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να περιορίζουν τον εφοδιασμό  και κατ΄επέκταση και τις μετακινήσεις. Όπως αναφέρει στο thebest.gr o πρατηριούχος Παναγιώτης Θωμάς ήδη με το 1.40 που στοιχίζει αυτή την περίοδο, κατά μέσο όρο, η κατανάλωση έχει μειωθεί σημαντικά και αναφέρει χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ενός οδηγού που σε αυτοκίνητο μάρκας Mercedes έβαλε βενζίνη 2,5 ευρώ, ενώ πελάτες που έβαζαν 20 ευρώ ανά δεύτερη ημέρα τώρα βάζουν 5 ευρώ, ίσα για τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις.Κατά μέσο όρο, αναφέρει η βενζίνη που βάζουν οι περισσότεροι δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ.

Οι τιμές των καυσίμων αναμένεται να αυξηθούν από τον νέο χρόνο με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης  στα καύσιμα. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων  η οποία ζητά από την κυβέρνηση να μην υλοποιήσει την απόφαση η αύξηση του ειδικού φόρου θα είναι 25% στο πετρέλαιο κίνησης, 5% στην αμόλυβδη και 30% στο υγραέριο και 22% στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, η ομοσπονδία σημειώνει: «παρακαλούμε όπως λάβετε πολύ σοβαρά τις συνθήκες που διαβούν σήμερα οι Έλληνες, όταν το 35% περίπου βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, επαναφέροντας τον Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο, καταργώντας παράλληλα το αναχρονιστικό και γραφειοκρατικό μέτρο της περιορισμένης επιδότησης.

Η έκκλησή μας, να μην υλοποιηθεί η απόφασή σας για την αύξηση του Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφορά και την επικείμενη αναπροσαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017, του Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο κίνησης κατά 25%, της αμόλυβδης κατά 5% και του υγραερίου κίνησης κατά 30%. Όσο δε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου -που δεν γίνεται βεβαίως από τους πρατηριούχους- και της παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων, -όπως πάγια υποστηρίζουμε και εμείς- απαιτείται η ύπαρξη αντίστοιχης αποφασιστικής πολιτικής βούλησης και όχι φορομπηχτικά μέτρα «εξόντωσης» των πολιτών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από ένα ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης και στην Πάτρα από την 1η Ιανουαρίου 2017-Το επίδομα για την Αχαΐα και ...

Μειωμένη η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης-Πόσο πάει ... - Thebest.gr

Καλό χειμώνα… με αυξήσεις σε καύσιμα, τέλη ... - Thebest.gr

Aύξηση φόρων σε ποτά,καύσιμα, τσιγάρα - Νέα "χαράτσια ... - Thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά