Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Καλό χειμώνα… με αυξήσεις σε καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας, τσιγάρα, καφέ και τηλεφωνία

Καλό χειμώνα… με αυξήσεις σε καύσιμα, τέ...

Έρχεται το δεύτερο κύμα μέτρων του τρίτου Μνημονίου

Αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα μέτρων του τρίτου Μνημονίου, το οποίο θα ξεδιπλώνεται σταδιακά μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, έρχονται οι πολίτες από την 1η Οκτωβρίου Το νέο πακέτο φέρνει αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, το ντίζελ και τις βενζίνες, νέα τέλη κυκλοφορίας, αυξήσεις στα τσιγάρα και τον καφέ, επιβολή εδικού τέλους στη σταθερή τηλεφωνία, αύξηση του φόρου στα μερίσματα και κατάργηση της έκπτωσης κατά 30% του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.

Σύμφωνα με την Ημερησία, το «στοίχημα» που παραμένει για την κυβέρνηση είναι αν θα αποδώσουν τα εισπρακτικά μέτρα, την ώρα που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έχουν εκτιναχθεί στα 90,4 δισ. ευρώ, οι φορολογούμενοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ στο «μέτωπο» των φορολογικών εσόδων πολλά κρίνονται από τις εισπράξεις του Σεπτεμβρίου.

Ήδη πάνω από 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος που βεβαιώθηκε από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων και θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουν τη δεύτερη δόση.

Στο τέλος του μήνα πάνω από 6,3 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν την πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ και να πληρώσουν συνολικά τουλάχιστον 550 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά