Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Τραμπ νίκησε, το κατεστημένο έχασε και νίκησε ένα ακόμα πιο τρομακτικό σύστημα- Πανηγυρίζει και η Χρυσή Αυγή- Δυστυχώς, δεν ακούει κανείς…

Ο Τραμπ νίκησε, το κατεστημένο έχασε και...
Νασόπουλος Νάσος

Ο κατήφορος συνεχίζεται...

Ποιοι δημοσκόποι, ποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι και μεγαλοαναλυτές, ποια ειδησεογραφικά δίκτυα και πανίσχυρα μίντια …  Οι κοινωνίες τους βγάζουν τη γλώσσα, κυριολεκτικώς τους γλεντάνε.

Η αρχή έγινε από την Ελλάδα με το περίφημο δημοψήφισμα, ακολούθησε το δημοψήφισμα για το Brexit και τώρα σειρά είχαν οι εκλογές στις ΗΠΑ.

Δημοσκοπήσεις, αναλύσεις και προβλέψεις έγιναν σμπαράλια. Από τη μια ως την άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι ψηφοφόροι δείχνουν αποφασισμένοι να απορρίπτουν οτιδήποτε επιχειρεί να τους επιβάλλει αυτό που αποκαλούμε κατεστημένο.

Αυτή η συμπεριφορά θα μπορούσε να ήταν μια θαυμάσια και ελπιδοφόρα εξέλιξη. Οι κοινωνίες, επιτέλους, αντιδρούν, ορθώνουν ανάστημα και συγκρούονται με οτιδήποτε προσπαθεί να τους επιβάλλει το οικονομικά και πολιτικό κατεστημένο.

Δυστυχώς όμως, όχι δεν συνιστά ελπιδοφόρα εξέλιξη, αλλά σκορπίζει τρόμο. Το Brexit ενίσχυσε τις συντηρητικές και ρατσιστικές δυνάμεις της Βρετανίας. Οι Αμερικανικές εκλογές επιβράβευσαν έναν ακραίο, εθνικιστικό και ρατσιστικό λόγο.

Το σύστημα ηττάται, αλλά νικητής αναδεικνύεται ένα χειρότερο σύστημα ιδεών και αξιών.

Οι κοινωνίες δείχνουν αποφασισμένες να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης που επέβαλλε το ισχύον οικονομικο-πολιτικό σύστημα, αλλά δένονται με νέα δεσμά που προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο τρόμο.

Για την γέννηση του «τέταρτου Ράιχ» μιλούν ήδη πολλοί σε όλο τον πλανήτη. Ωστόσο, το συνεχώς βαλλόμενο οικονομικο-πολιτικό κατεστημένο, δείχνει σα να μην καταλαβαίνει ότι έρχεται μεγάλη καταιγίδα. Δεν τους προβληματίζουν ούτε τα πανηγύρια της Λεπέν και της Χρυσής Αυγής (Ικανοποίηση στη Χρυσή Αυγή για την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ).

Το «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα όχι απλά το αγνόησαν Βρυξέλλες και Βερολίνο, αλλά το χρησιμοποίησαν για να επιβάλλον ακόμα σκληρότερα μέτρα στον ελληνικό λαό.

Το Brexit,όχι μόνον δεν τους προβλημάτισε, αλλά συμπεριφέρονται σα να θέλουν να τιμωρήσουν τους Βρετανούς ψηφοφόρους.

Τώρα ήλθε και εξ Αμερικής ο Τραμπ(ούκος), για να ανοίξει ακόμα πλατύτερα ο δρόμος σε μια βαθιά συντηρητική και ακροδεξιά προοπτική.

Κι έχουμε ακόμα μπροστά μας την Λεπέν στην Γαλλία, τα αδελφά ακροδεξιά (και φιλοναζιστικά) κόμματα σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και τον "Σουλτάνο" Ερντογάν στη γειτονιά μας.

Με την προοπτική που προοιωνίζονται όλες αυτές οι εξελίξεις, πόσο χαρούμενος μπορείς να αισθάνεσαι από τις αλλεπάλληλες ήττες που δέχεται το οικονομικο-πολιτικό κατεστημένο;

Δυστυχώς,  η συνέχιση της κατηφόρας με τελικό προορισμό τον πάτο, δείχνει αναπόφευκτη καθώς το κατεστημένο δείχνει να μην  μπορεί ή να μη θέλει να ανακόψει αυτή την ανησυχητική πορεία.

Το φάντασμα του φασισμού δεν πλανάται μόνον πάνω από την Ευρώπη, αλλά πάνω απ όλο τον κόσμο.

Ναι το σημερινό σύστημα υφίσταται ήττες, αλλά νικητής αναδεικνύεται ένα νέο σύστημα πολύ πιο τρομακτικό.

 

Ποιός είναι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ- Ένα σύντομο βιογραφικό του Ντόναλντ Τράμπ

Θάνος Βερέμης:Έκφραση του θυμωμένου και "ψεκασμένου" μικρομεσαίου Αμερικανού η εκλογή του Τραμπ

Τι είχε πει για την Ελλάδα και το χρέος ο Ντόναλτ Τραμπ

Ντόναλτ Τράμπ:"Θα ειμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών"-Περασμένα, ξεχασμένα με τη Χίλαρι"-Οι πρώτες αντιδράσεις από Ρωσία,Τουρκία, Ευρώπη-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις