Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η άστεγη της Βενιζέλου και ο ηλικιωμένος που ψάχνει στα σκουπίδια - Πάνω από 5.500 άτομα στον "αέρα" από τον κίνδυνο λουκέτου στις κοινωνικές δομές της Πάτρας

Η άστεγη της Βενιζέλου και ο ηλικιωμένος...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Έψαχνε μέσα σε κάδο σκουπιδιών το πρωί της Πέμπτης

Δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρη εικόνα. Ο άνδρας που βλέπετε στη σημερινή φωτό του thebest.gr ψάχνει στα σκουπίδια και δεν είναι η πρώτη φορά. Δίπλα του ένα μηχανάκι με διάφορα που έχει μαζέψει, προφανώς και από άλλους κάδους. Φαγώσιμα και μη. Αυτή είναι μία περίπτωση, που την εντοπίσαμε στην Αγίου Γεωργίου, κάτω από τον Ναό των Εισοδίων και πολύ κοντά στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας.

Προ ημερών γυναίκα στεκόταν στην Ελευθερίου Βενιζέλου, με αξιοπρεπή εικόνα και στάση και προσέγγιζε οδηγούς που σταματούσαν στα φανάρια, ζητώντας τους μια οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι είναι άστεγη. Επιπλέον τους προέτρεπε να την ενημερώσουν αν ακούσουν για κάποια ευκαιρία εργασίας, όπως το να φροντίζει ηλικιωμένους κλπ.

Όλα αυτά την ώρα που στο τέλος Οκτωβρίου κινδυνεύει να μπει λουκέτο στις κοινωνικές δομές της Πάτρας, που λειτουργούν μέσω ΜΚΟ και αφορούν στη στήριξη αδύναμων συμπολιτών. Στις 31 Οκτωβρίου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές και της Πάτρας, μετά την τελευταία παράταση που δόθηκε στις 30 Ιουνίου, προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση από το ΕΣΠΑ 2007-2013 στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι διαδικασίες για την ένταξη των δομών στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως από 1η Νοεμβρίου θα μπει λουκέτο σε δομές πανελλαδικά.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης αν δεν υπάρξει πρόβλεψη από την 1η Νοεμβρίου θα μείνουν αβοήθητα πάνω από 5.500 άτομα, ενώ 18 άτομα θα μείνουν χωρίς εργασία. Σύμφωνα με τον κ. Τουλγαρίδη τα συσσίτια που καθημερινά προσφέρουν φαγητό σε 250 άτομα θα σταματήσουν, η Τράπεζα Τροφίμων που εξυπηρετεί 1.500 οικογένειες και περίπου συνολικά 5.500 με 6.000 άτομα, θα υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης προσωπικού και δεν θα μπορεί ουσιαστικά να μοιράσει τρόφιμα.

Η λήξη των συμβάσεων επηρεάζει εκτός από την Τράπεζα Τροφίμων και τσ συσσίτια και το Κοινωνικό Παντοπωλείο και δομές πρόνοιας, εξηγεί ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, ο οόίος εξηγεί ότι οι διαδικασίες για τη μετάβαση στο νέο ΕΣΠΑ , των δομών αυτών είναι χρονοβόρες και προκύππτει χρονικό κενό παρότι ο Δήμος Πάτρέων έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία.

Επαναλαμβάνει μάλιστα τη θέση που εκφράστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα

κατά την οποία το σώμα , όπως ανέφερε και η σχετική ανακοίνωση "ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, για την λήξη του προγράμματος, τα προβλήματα που θα προκληθούν στη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου με τις απολύσεις των εργαζομένων, καθώς και για τις συνεχείς παρεμβάσεις που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να διεκδικήσει:

Να αποδεσμευτούν οι εργαζόμενοι από την εργασιακή ομηρία των διαφόρων ΜΚΟ και άλλων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που συμβάλλουν στην αποδυνάμωση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στις δομές, στο προσωπικό του Δήμου, με την πρόσληψή τους ως μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να μπορέσουν απρόσκοπτα, το επόμενο διάστημα, να καλύψουν τις πάγιες και διαρκείς βασικές ανάγκες των κοινωνικών δομών».

Επιπλέον ζητείται να δοθεί παράταση μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

Πάτρα: Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές ... - Thebest.gr

Πάτρα:Που κοιμούνται οι άστεγοι της πόλης; Αυξάνεται ο ... - Thebest.gr

Πάτρα: Πέθανε 32χρονος άστεγος - Κοινωνία - The Best ... - Thebest.gr

Τεράστια η ανταπόκριση στον άστεγο με τα μικρά παιδιά ... - Thebest.gr

Άστεγη γυναίκα γέννησε το παιδί της σε χάρτινο κιβώτιο ... - Thebest.gr

Πάτρα:100 άτομα χωρίς κεραμίδι - Δήμος: "Κάνουμε ότι ... - Thebest.gr

Πάτρα: Έκανε κρεβάτι το πεζοδρόμιο της Γερμανού ... - Thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις