Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:100 άτομα χωρίς κεραμίδι - Δήμος: "Κάνουμε ότι μπορούμε για τους αστέγους όμως ο αριθμός τους κάθε μέρα αυξάνεται"

Πάτρα:100 άτομα χωρίς κεραμίδι - Δήμος: ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ο Θ. Τουλγαρίδης μιλά στο thebest.gr

Το πρόσφατο περιστατικό οπότε και ένας 45χρονος βρέθηκε νεκρός στο μηχανοστάσιο του νοσοκομείου του «Αγίου Ανδρέα» της Πάτρας επαναφέρει με τον πιο μελανό τρόπο την αναγκαιότητα για μέριμνα και φροντίδα των ανθρώπων που μένουν άστεγοι και καλούνται να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες. Σήμερα στην Πάτρα είναι καταγεγραμμένοι 100 άστεγοι πολίτες, ενώ άλλοι βρίσκονται και υπο την απειλή έξωσης. Ζητούν στέγη τροφή κ.α.

Για τον άστεγο και την τραγική κατάληξή του ο κοινωνικός οργανισμός του δήμου Πατρέων ενημερώθηκε μόλις σήμερα το πρωί σύμφωνα με τον πρόεδρό του Θεόδωρο Τουλγαρίδη.

"Κατα καιρούς και με σύμβαση που έχουμε συνάψει με ιδιώτη φιλοξενούμε 22-24 άτομα, σε ξενοδοχείο - πανσιόν της Πάτρας. Το καλοκαίρι ο αριθμός τους ήταν μικρότερος. Τους φιλοξενούμε μέχρι να βρούν δουλειά ή να πάρουν κάποιο επίδομα και να μείνουν μόνοι τους. Αναμένουμε το πρόγραμμα "Στέγαση Επανένταξη" ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να νοικιάσουμε διαμερίσματα. Πρόκειται για πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας. Ξεκίνησε από το Φθινόπωρο του 2014 οπότε και κάναμε την αίτησή μας και από τότε αναμένουμε. Καταφέραμε να εντάξουμε μόνο 40 άτομα από τα τουλάχιστον 80 τα οποία είχαμε ανάγκη" λέει στο  thebest.gr ο πρόεδρος του κοινωνικού οργανισμού της Πάτρας.

Βρίσκουμε άστεγους ακόμη και στους δρόμους. Η ομάδα μας με τη συνδρομή και άλλων φορέων της πόλης δεν είναι ακόμη έτοιμη και προσπαθούμε να την οργανώσουμε ώστε να επεμβαίνει αποφασιστικά στους δρόμους και τους άλλους χώρους όπου εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας", καταλήγει ο κ. Τουλγαρίδης.

Στόχοι

Βασικός μας στόχος είναι ένας οργανωμένος ξενώνας. Πρέπει να αναμορφωθεί ένας χώρος τον οποίο διαθέτουμε στην Βύρωνος και Γεωργίου Ολυμπίου. Όμως και εκεί χρειαζόμαστε χρήματα. Που αυτή την στιγμή δεν έχουμε", εξηγεί ο κ. Τουλγαρίδης.

Τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα και μέσω άλλου προγράμματος ο δήμος στοχεύει στην φιλοξενία ανήμπορων και άστεγων πολιτών σε χώρο ο οποίος θα διαμορφωθεί ώς υπνωτήριο. Ο χώρος αφορά σε ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα, αλκοολισμό κ.α. που χρειάζονται να φιλοξενηθούν περιστασιακά και εξαιτίας ακραίων καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινωνικού οργανισμού όποιος διαπιστώσει κάποιον άνθρωπο που χρήζει βοήθειας πρέπει να το δηλώσει στην Γούναρη 76 στα γραφεία του δήμου ή καλώντας στο τηλέφωνο 2610 390 984.

"Μέρα με την ημέρα αυξάνονται τα άτομα. Το βλέπουμε και από το πρόγραμμα της Επισιτιστικής Βοηθείας το οποίο απευθύνεται σε 5600 οικογένειες στην Αχαΐα, δηλαδή γύρω στα 18.000 άτομα. Μόνο στην Πάτρα, στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί περίπου 12.000 άτομα", αναφέρει στο thebest.gr ο πρόεδρος του κοινωνικού οργανισμού του δήμου Πατρέων.

Μόνο οι άποροι στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Πατρέων είναι σήμερα περίπου 1500 άτομα. Ο κ. Θεόδωρος Τουλγαρίδης δηλώνει στο thebest.gr πως αστεγοι και υποαπασχολούμενοι είναι κυρίως τα άτομα που αντιμετωπίζουν. Ζητά να προβλεφθούν επιδόματα για αυτούς και προοδευτικά να βρεθεί μια δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός άστεγος στο μηχανοστάσιο του «Αγίου Ανδρέα» - Είχε πάει για να ζεσταθεί

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις