Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελεγχόμενη Στάθμευση: Οι Πατρινοί δεν… «έξυσαν» κι ο Δήμος τους… «έγραψε» - Πάνω από 200 κλήσεις σε μια μέρα!

Ελεγχόμενη Στάθμευση: Οι Πατρινοί δεν… «...

Μικρό το ενδιαφέρον για τα δωρεάν λεωφορεία

Ανενημέρωτοι ή και αδιάφοροι εμφανίστηκαν χθες Δευτέρα, πρώτη μέρα της κανονικής εφαρμογής του καινούργιου τρόπου λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης, οι Πατρινοί που μπήκαν στο κέντρο με τα αυτοκίνητά τους. Αυτό προκύπτει από τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό κλήσεων που έκοψαν στους παρανομούντες οι υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι κλήσεις προς όσους είχαν παρκάρει στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας και μέσα στα πλαίσια των δύο ζωνών της εκ περιτροπής στάθμευσης, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας ξεπερνούσαν αρκετά τις 200.

Με δεδομένο ότι οι υπάλληλοι, ανά βάρδια, δεν έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από όλους τους δρόμους που εφαρμόζεται το μέτρο δείχνει ότι εκείνοι που συμμορφώθηκαν στον καινούργιο κανονισμό για το παρκάρισμα, ήταν εξαιρετικά λίγοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου το 35% των αυτοκινήτων που ελέγχθηκαν από τους υπαλλήλους του Δήμου είχαν τοποθετήσει ξυστή κάρτα ή διέθεταν κάρτα μόνιμου κατοίκου, ενώ το υπόλοιπο 65% των οδηγών είχε παρκάρει σαν να μην είχε αλλάξει τίποτα.

 

 

Ενδεικτικό της κατάσταση που επικράτησε χθες είναι και το γεγονός ότι οι συμπολίτες αλλά κι επισκέπτες οδηγοί δεν γνώριζαν ή δεν προτίμησαν ούτε και τα τρία παρκινγκ που λειτουργούν στη νότια είσοδο (ΝΟΠ, Φάρος, Γ. Καλεντζώτης) από όπου μπορούν να μεταφέρονται δωρεάν με λεωφορεία (του Δήμου, του ΚΤΕΛ και του ΟΛΠΑ), προς και από το κέντρο της Πάτρας.

Οι περισσότεροι που δεν επέλεξαν να παρκάρουν, νομίμως ή παρανόμως, στους κεντρικούς δρόμους, προτίμησαν ν’ αφήσουν στο αυτοκίνητό τους μέσα στα παλιό λιμάνι, από την ιχθυόσκαλα μέχρι την Αγ. Νικολάου, και να πάνε με τα πόδια στις δουλειές τους, για τα ψώνια ή τον καφέ τους.

Και αυτό το στοιχείο δείχνει ότι οι Πατρινοί δεν έχουν εμπεδώσει ακόμα τις αλλαγές που επήλθαν από χθες και που θα πρέπει να διαφοροποιήσουν τις καθημερινές τους συνήθειες καθώς πλέον στο κέντρο δεν μπορούν να σταθμεύσουν επί ώρες όπως παλιότερα, την ώρα που τους δίνεται μια πολύ καλή εναλλακτική με τα τρία παρκινγκ και τα συχνά (ανά περίπου 8 λεπτά) και δωρεάν δρομολόγια των λεωφορείων.

Στα θετικά (ναι υπήρξαν και τέτοια) καταγράφεται το γεγονός ότι το σύστημα ελέγχου λειτούργησε χωρίς προβλήματα. Οι δημοτικοί υπάλληλοι κατέγραφαν όλες τις πληροφορίες στα τάμπλετ που έφεραν μαζί τους, εκτύπωνα κανονικά τις κλήσεις με τους φορητούς εκτυπωτές τους και ο server όπου περνούν συνολικά όλες οι πληροφορίες της λειτουργίας του συστήματος ενημερωνόταν, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο για τα όσα συνέβαιναν.

 

Πάντως και σήμερα Τρίτη η κατάσταση με όσους αγόρασαν "ξυστό" δεν ήταν και δραματικά βελτιωμένη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οδός Ζαΐμη (από όπου και οι φωτογραφίες με τις κλήσεις) στην οποία δεν καταγράψαμε ούτε έναν οδηγό  αυτοκίνητου που να τηρούσε τα προβλεπόμενα, πλην φυσικά των μόνιμων κατοίκων που διαθέτουν κάρτα ελεύθερης στάθμευσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις