Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:"Λερναία ύδρα" τα τηλεφωνήματα απάτης & τρόμου-Δεν σταματούν ,παρά τις συλλήψεις, τα μέλη του κυκλώματος που είχε αποκαλύψει από τον Ιανουάριο το thebest.gr

Πάτρα:"Λερναία ύδρα" τα τηλεφω...

Την ώρα που ένας ακόμη Βούλγαρος οδηγείτο στη φυλακή, οι συνεργοί του κυκλώματος συνεχίζουν απτόητοι

Μπορεί η τοπική αστυνομία να προχωρά με σταθερούς ρυθμούς στην εξάρθωση του κυκλώματος που εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες τηλεφωνώντας τους και εκβιάζοντάς τους ζητώντας χρήματα επειδή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τα παιδιά τους) δήθεν έχει εμπλακεί σε τροχαίο αλλά αυτό δεν φαίνεται να αποθαρρύνει τους επιτήδειους που συνεχίζουν τη δράση τους.Την ώρα που στην ασφάλεια της Πάτρας οι αρχές είχαν υπό κράτηση έναν ακόμη 52χρονο Βούλγαρο, μέλος του εν λόγω κυκλώματος, τα τηλεφωνήματα από τους αγνώστους συνεχίζονταν με αμείωτη ένταση. Συμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr χθες το απόγευμα τουλάχιστον άλλοι τρεις συμπολίτες δέχθηκαν τέτοιου είδους τηλεφωνήματα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της συμπολίτισσας εμπόρου Νάντιας Κωνσταντινίδη η οποία με το ποστ της στο facebook θέλησε να ενημερώσει τους φίλους της για την απάτη:

«Αυτό με τα τηλέφωνα έχει παραγίνει!!

Χθες βράδυ πήραν τη μητέρα μου στο σταθερό (11:30) μια κοπέλα κλαίγοντας, ίσα που ακουγόταν, ότι είμαι εγώ και ότι εχω τρακάρει σοβαρά!...

Ενώ είχα ακούσει οτι αυτό συμβαίνει, δεν έδωσα σημασία και δεν σκέφτηκα ποτέ να ενημερώσω τους δικούς μου, οι οποίοι δεν είχαν ακούσει οτι αυτό γίνεται και καταλαβαίνετε τι έγινε μέχρι να με βρουν στο τηλέφωνο, να τους μιλήσω και να τους πείσω οτι είμαι καλά και οτι όλο αυτό είναι στημένη φάρσα από επιτήδειους με απώτερο σκοπό να ζητήσουν χρήματα!

Το ίδιο έγινε και σε άλλα δύο άτομα που δουλεύουμε μαζί, χθες βράδυ η αστυνομία σήκωνε το τηλεφωνο κι απαντούσε ξέρουμε!!....

Ενημερώστε τους δικούς σας ανθρώπους, γιατί μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά ειναι τραγικό και ειλικρινά εξοργιστικό!!!!!»

Την συγκεκριμένη μέθοδο απάτης είχε αποκαλύψει πρώτο το thebest.gr από τον περασμένο Ιανουάριο.

Πάτρα:"Μαμά, βοήθεια, σώσε με"...- Το τηλεφώνημα μέσα στην νύχτα που προκαλεί τρόμο στους γονείς-Κύκλωμα εκβιαστών ζητούν χρήματα για ...δήθεν πρόκληση τροχαίων!

Έκτοτε η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη με τις καταγγελίες να γίνονται σωρηδόν στην ασφάλεια της Πάτρας και τις συλλήψεις να διαδέχονται η μια την άλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα:Ο Βούλγαρος πήγε να εξαπατήσει τον Αστυνομικό - Του την έστησαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας - Αντί για χρήματα, πήρε χειροπέδες

Πάνω από 50 απόπειρες και απάτες στην Πάτρα σε δυο μέρες, με δήθεν τροχαία-Ξανά στον Ανακριτή σήμερα ο Βούλγαρος-Πώς συνελήφθη

Συνελήφθη κι άλλος απατεώνας, στην Πάτρα- Πώς την πάτησε ο 56χρονος Βούλγαρος,που τηλεφωνούσε και ζητούσε λεφτά για δήθεν τροχαία

Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμα φορά προτρέπει τους πολίτες:
•       να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
•       σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
•       σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.
•       να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
•       να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών Αρχών.
•       Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Επίσης, παρακαλούνται οι οικείοι των ηλικιωμένων, να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων.
Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος
Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες, προσποιούμενοι, άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους αστυνομικούς ή δικηγόρους, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους), έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, προσαρμοζόμενα σε κάθε υπόθεση ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.
Για να γίνουν πιο πειστικοί, έτεροι συνεργάτες παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.
Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, σε κοντινή απόσταση από την οικία.
Επισημαίνεται ότι, στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις