Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση την Πέμπτη στο Φάρο της Πάτρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού

Εκδήλωση την Πέμπτη στο Φάρο της Πάτρας ...

Μετά τις 20.00 το βράδυ

Η 5η Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στις κακώσεις του νωτιαίου μυελού. Το κεντρικό σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι: φτιάχνουμε…έναν κόσμο που προλαμβάνει τις νέες κακώσεις νωτιαίου μυελού και φτιάχνουμε… έναν κόσμο που αγκαλιάζει τα άτομα με κακώσεις νωτιαίου μυελού.

Τη προσεχή Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση στο "Φάρο" Πατρών με αφορμή την 5η Σεπτέμβρη που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Ήφαιστο, αθλητικό σωματείο ΑΜΕΑ και το Σύλλογο Φίλων της Κλινικής Αποκατάστασης του ΠΓΝ Πατρών "Δημήτρης και Βέρα Σφήκα".

​Πρόεδρος του συλλόγου είναι η Ιουλία​ Συροκώστα, Επιμελήτρια Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝΠ.

Η κάκωση νωτιαίου μυελού προέρχεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της από γεγονότα που είναι προβλέψιμα (ατυχήματα, πτώσεις, αθλήματα, καταδύσεις). Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται ο νωτιαίος μυελός ως ευγενές όργανο συντονισμού, όταν υποστεί βλάβη, η αναπηρία που προκαλείται αλλάζει το άτομο και τον κόσμο γύρω του.

Στην εκδήλωση που αναμένεται με ενδιαφέρον και θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα υπάρχουν και μουσικά live από τον Σπύρο Γραμμένο, τους Κάπως Έτσι, τους Tourlou the band, dj set από την Εύη Αγγελακοπούλου, μουσικοχορευτική παράσταση από το Κέντρο χορού και τεχνών Dansarte και σώου από τους ζογκλέρ Ανδρέα Καβαλιεράτο και Ιάσονα Ματσούκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις