Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

78 χρονών ο χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου που προκάλεσε την τραγωδία στην Αίγινα- "Δεν πρόλαβα να αντιδράσω"

78 χρονών ο χειριστής του μοιραίου ταχύπ...

«Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα»

23:29 Στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο ιδιοκτήτης και χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου "Ντουέντε", το οποίο εμβόλισε το μεσημέρι το τουριστικό σκάφος "Αντωνία", που μετέφερε παραθεριστές από την Πέρδικα στη νήσο Μονή, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, (ανάμεσα τους ένα 5χρονο κοριτσάκι και ο πατέρας του) και τον τραυματισμό άλλων πέντε, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, ο χειριστής του ταχύπλοου, συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

 

19:20 Σε ιατρικές εξετάσεις υποβάλλεται, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΒΗΜΑ ο 78χρονος χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου που προκάλεσε την τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα.

Ο 78χρονος χειριστής ο οποίος συνελήφθη επικαλείται πρόβλημα υγείας ενώ νωρίτερα δήλωσε «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, o 78χρονος όταν οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο για ανάκριση, ζήτησε από τους αξιωματικούς να μην τον ακουμπήσουν γιατί πάσχει από μολυσματική νόσο.

Στη συνέχεια, και βλέποντας την κατάστασή του, ζητήθηκε βεβαίωση από νοσοκομείο της Αθήνας η οποία πήγε στην Αίγινα με ταχύπλοο λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τρίτης.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα ισχύουν και όπως αναφέρεται στον επίσημο κανονισμό:

"Οι άδειες χειριστών ταχύπλοων σκαφών ή θαλάσσιων μοτοποδήλατων ισχύουν μέχρι οι κάτοχοι τους να συμπληρώσουν το εξηκοστό πέμπτο (65) έτος της ηλικίας τους.

Μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας αυτής οι άδειες για να ισχύουν πρέπει να έχουν ανανεωθεί μετά από προσκόμιση βεβαίωσης για την υγεία και καταλληλότητα του ενδιαφερόμενου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του παρόντος άρθρου.

Η ανανέωση γίνεται περιοδικά κάθε τρία (3) χρόνια κατά τα ανωτέρω. Επίσης περιοδική ανανέωση των αδειών γίνεται για όσους χειριστές κρίνεται αυτό αναγκαίο από ιατρικής πλευράς, λαμβανόμενων υπόψη των σχετικών παρατηρήσεων (ή ενδείξεων) του πιστοποιητικού υγείας. Η χορηγηθείσα άδεια παύει αυτοδικαίως να ισχύει εαν μεταβληθούν οι όροι ή εκλείψουν οι προϋποθέσεις με βάση τις οποίες είχε χορηγηθεί.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στη λάντζα επέβαιναν συνολικά -μαζί με τον χειριστή που έχασε τη ζωή του 25 άτομα, εκ των οποίων τα εικοσιένα διασώθηκαν με τους τραυματίες να μεταφέρονται στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις