Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση για το βιβλίο της Άννας Γαλανού «Όταν φεύγουν τα σύννεφα», στην Πάτρα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση για το βιβλί...

Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Βυζαντινό

Την περασμένη Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, το βιβλιοπωλείο της Πάτρας, Discover your way, παρουσίασε το νέο βιβλίο της συγγραφέως Άννας Γαλανού, «Όταν φεύγουν τα σύννεφα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Βυζαντινό στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Για το μυθιστόρημα μίλησαν η Αφροδίτη Σκαλτσά – Δημητρακοπούλου, υπεύθυνη των παρουσιάσεων του βιβλιοπωλείου Discover your way και αναγνώστρια, η Κατερίνα Σαμψώνα, κριτικός βιβλίων στο metadeftero.gr και η Αναστασία Δημητροπούλου, φοιτήτρια Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Πατρών και αρθρογράφος στο literature.gr.

«Το κείμενο δεν επαναλαμβάνεται, δεν κουράζει. Οι 548 σελίδες δεν την υποχρέωσαν να αναπαράγει τα ίδια γεγονότα με διαφορετικές λέξεις. Με κινηματογραφική ροή, με το απροσδόκητο και την τραγική ειρωνεία να ανατρέπουν την ιστορία, κρατάει σε εγρήγορση των αναγνώστη, χωρίς το Happy End να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο τέλος» ήταν τα λόγια της κυρίας Σαμψώνα. Η κ. Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η γραφή της Γαλανού είναι επίπονη, οδηγεί τους ήρωες στο δρόμο της ιστορίας της και όλους εμάς στη μαγεία της πλοκής, και όχι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος πάντα μα πάντα με καλές προθέσεις. Και όχι, η ευτυχία δεν είναι θέμα τύχης, αλλά στόχος Ζωής».

Κλείνοντας η κ. Δημητροπούλου αναφέρθηκε στο βιβλίο της Άννας Γαλανού χαρακτηρίζοντάς το αμιγώς ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα που μέσα από τη δεξιοτεχνική σύνδεση παρόντος και παρελθόντος, απρόσμενων εξελίξεων, δριμύτατων εσωτερικών και συναισθηματικών αναταράξεων, αλλά και την ανάγκη για λύτρωση, είναι αυστηρά προορισμένο να χαραχτεί ανεξίτηλα σε κάθε ενσυνείδητη αναγνωστική καρδιά».

Η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό της, ενώ φωτογραφήθηκε με τους αναγνώστες της και υπέγραψε αντίτυπα του έργου της.

*Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Γαλανού, Στεφανάκης, Δημοπούλου παρουσιάζουν τα νέα τους βιβλία στο Discover your Way

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight