Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρετανία: Με αίμα βάφτηκε το δημοψήφισμα για το Brexit- Πέθανε η βουλευτίνα των Εργατικών που δέχθηκε δολοφονική επίθεση

Βρετανία: Με αίμα βάφτηκε το δημοψήφισμα...

Το περιστατικό συνέβη στο Μπρίστολ

Πέθανε, δυστυχώς, η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα από άντρα ο οποίος τη μαχαίρωσε και την πυροβόλησε. Το περιστατικό συνέβη στο Μπίρστολ στη δημοτική βιβλιοθήκη όπου η Κοξ είχε προγραμματίσει να συναντήσει ψηφοφόρους της.

Η βουλευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Λιντς σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση αλλά δυστυχώς κατέληξε. Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι ο δράστης φώναξε «Πρώτα η Βρετανία», κάτι που αποτελεί σύνθημα της καμπάνιας του κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ υπέρ του Brexit.

Εξετάζεται αν η πράξη του είχε σχέση με το δημοψήφισμα. Πάντως η Κοξ είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία. Στο σημείο συνελήφθη ένας 52χρονος που φέρεται να είναι ο δράστης.

Το ονόμά του είναι Τόμι Μερ.

Το περιστατικό

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο συμβάν ενεπλάκησαν δυο άντρες. Ωστόσο, ο ένας φέρεται να προσπαθούσε να αφοπλίσει το δράστη και να βοηθήσει την Κοξ.

Ο ένοπλος φέρεται αρχικά να επιτέθηκε στην Κοξ - φωνάζοντας «πρώτα η Βρετανία» κατά πληροφορίες - με μαχαίρι. Τη χτυπούσε και της τράβαγε τα μαλλιά.

Κατόπιν τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές. Η τελευταία βολή ήταν σχεδόν εξ επαφής και κοντά στο κεφάλι της.

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις