Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: «Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση» από την κυβέρνηση για το θαλάσσιο μέτωπο – Αποφασισμένος να… ανέβει στα κάγκελα ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης

Πάτρα: «Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση» από την...
Βγενόπουλος Φάνης

Αναμένεται ένα θερμό καλοκαίρι

Σε τροχιά νέων κινητοποιήσεων μέσα στο καλοκαίρι εισέρχεται η δημοτική Αρχή της Πάτρας, αυτή τη φορά για την ικανοποίηση του πάγιου και διαχρονικού αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της πόλης. Το «τελεσίγραφο» των 15 ημερών που είχε δώσει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να συναντηθούν έχει εκπνεύσει, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση – επίσημη ή ανεπίσημη – για το θέμα.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στο thebest.gr πηγές της δημοτικής Αρχής «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, ούτε από το Μαξίμου, ούτε από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ούτε καν από κάποιο κυβερνητικό βουλευτή, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει εάν θα γίνει ή όχι η συνάντηση».

Για το θέμα έγινε από τον δήμαρχο αναφορά, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Πέμπτης για τις παιδικές κατασκηνώσεις στην Πλαζ. Όπως είπε ο κ. Πελετίδης: «Η Δημοτική Αρχή έχοντας στο επίκεντρο της πολιτικής της τα λαϊκά στρώματα, αξιοποιεί τα τμήματα της παραλιακής ζώνης για τις ανάγκες τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση διεκδικεί την οριστική παραχώρησή της, να σταματήσει η συστηματική παρεμπόδιση από τον κρατικό μηχανισμό των παρεμβάσεων, όπως πρόσφατα με τα όργανα γυμναστικής στο Νότιο Πάρκο. Με βάση αυτό, ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία απάντηση».

Έτσι στη δημοτική Αρχή βάζουν μπροστά το σχεδιασμό για νέες κινητοποιήσεις, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό που έχει γίνει, το θέμα της διεκδίκησης του θαλασσίου μετώπου θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοτική ομάδα του Κώστα Πελετίδη και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιου, προς τα τέλη Ιουνίου, ώστε εκεί να ληφθούν σε συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις και οι τελικές αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Πάντως στη δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένοι οι μορφές δράσεις να έχουν δυναμικό και παλλαϊκό χαρακτήρα.

Όπως έλεγαν στο thebest.gr δημοτικοί παράγοντες «οι κινητοποιήσεις θα έχουν διάρκεια και αντίκτυπο, ακόμη και οικονομικό, ώστε να καταλάβουν όλοι τις επιπτώσεις. Εμείς δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να πάρουν τη λιμενική ζώνη για να τη δώσουν σε επιχειρηματικά συμφέροντα, τη θέλουμε για το λαό».

Το επόμενο διάστημα τα στελέχη της δημοτικής Αρχής ξεκινούν κύκλο επαφών με φορείς και συλλόγους της περιοχής, ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή των Πατρινών και δυναμισμός στις προγραμματιζόμενες δράσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες θα έχουν ως επίκεντρο τη λιμενική ζώνη της Πάτρας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, αναμένεται να αξιοποιηθεί και η «προίκα» της κινητοποίησης της πορείας διαμαρτυρίας κατά της ανεργίας στην Αθήνα, την οποία στη δημοτική Αρχή αξιολογούν ως θετική και πετυχημένη.

Παράλληλα στο Δήμο της Πάτρας, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις στη λιμενική ζώνη και κυρίως στο Νότιο Πάρκο δίπλα από τον Φάρο, παρά τα εμπόδια που θέτει η κεντρική διοίκηση, η οποία δεν εγκρίνει τα κονδύλια για τα έργα, με το αιτιολογικό ότι ο Δήμος δεν είναι ιδιοκτήτης.

Διαβάστε επίσης:

Τελεσίγραφο Πελετίδη σε Τσίπρα για το θαλάσσιο μέτωπο – Ο δήμαρχος Πατρέων ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό και δηλώνει αποφασισμένος για δυναμικές κινητοποιήσεις

Κ. Σπαρτινός: Εντός του Ιουνίου η πρόταση του υπουργείου για το θαλάσσιο μέτωπο

Η απάντηση του ΟΛΠΑ στον Πελετίδη: καλωσορίζαμε κάθε συμβολή του Δήμου στην τάση αύξησης της εμπορικής κίνησης, προς άμβλυνση της μεγάλης ανεργίας

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις