Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

O Γιώργος Περρής έρχεται στην Πάτρα και μιλάει στο thebest: " Η μουσική με έσωσε. Έγινε πυξίδα μου και μου έδειξε που πρέπει να πάω "

O Γιώργος Περρής έρχεται στην Πάτρα και ...

Με τον Μάριο Φραγκούλη, στις 13 Ιουνίου

Το φετινό καλοκαίρι ο Γιώργος Περρής, μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, θα μας ταξιδέψει στα θαύματα της ελληνικής μουσικής με αφορμή τα ντουέτα που ηχογράφησαν στο καινούριο τους άλμπουμ, «Κιβωτός».

Μάριος Φραγκούλης και Γώργος Περρής θα πραγματοποιήσουν μία σειρά από συναυλίες σε μικρές και μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο παρουσιάζοντας τη νέα τους δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε στις αρχές Μαΐου.

Ο Γιώργος Περρής με αφορμή την συναυλία που θα πραγματοποιήσει στην Πάτρα και στα "Παλαια Σφαγεία" στις 13 Ιουνίου μίλησε για όλα στο thebest.gr.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Το φετινό καλοκαίρι πραγματοποιείτε περιοδεία με τον Μάριο Φραγκούλη. Μια συνύπαρξη που έχει επαναληφθεί…

Με τον Μάριο ναι μεν έχουμε τραγουδήσει ξανά στο παρελθόν, ωστόσο είναι η πρώτα φορά που συνεργαζόμαστε δισκογραφικά και μάλιστα σε ένα δίσκο και ένα πρόγραμμα που μοιραζόμαστε! Του είμαι πραγματικά ευγνώμων για την εμπιστοσύνη του και τη γενναιοδωρία του.

Τι περιλαμβάνει το μουσικό πρόγραμμα που παρουσιάζετε;

Η περιοδεία μας βασίζεται απόλυτα στην “Κιβωτό”, τον δίσκο που ηχογραφήσαμε σε ενορχηστρώσεις του Πέτρου Κλαμπάνη και που περιλαμβάνει τα δικά μας πιο πολύτιμα τραγούδια από τις δεκαετίες 80 και 90. Τραγούδια των Νικολακοπούλου, Αντύπα, Κραουνάκη, Καραίνδρου, Ρεμπούτσικα και φυσικά Χατζιδάκι. Φυσικά θα υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις πέρα από το δίσκο, κομμάτια που δεν έχουμε ξανατραγουδήσει.. Υποσχόμαστε όμως να σας κάνουμε να σιγοψιθυρίζετε μαζί μας από την αρχή ως το τέλος!

Στις 13 Ιουνίου θα βρεθείτε στην Πάτρα. Ποιά είναι οι σχέση σας με την πόλη και το κοινό της;

Την Πάτρα την επισκέπτομαι από τα πρώτα μου βήματα και έχω πολλούς φίλους αλλά και όμορφες αναμνήσεις… Από το 2005 και το “Χάραμα” στο οποίο έκανα 10 εμφανίσεις όταν είχα μόλις βγάλει τον πρώτο μου δίσκο και το ξενοδοχείο “Τζάκι” στο οποίο έμενα τότε με την καλή μου φίλη Τάνια Νασιμπιάν.. Θυμάμαι τα ατελείωτα γέλια, το καρναβάλι αλλά και το κοινό της που μέχρι σήμερα με ακολουθεί. Πιο πρόσφατα είχα εμφανιστεί με την σπουδαία Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο Αρχαίο Ωδείο, ένα από τα πιο μαγικά θέατρα της χώρας μας.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε η νέα σας δισκογραφική δουλειά, σε συνεργασία με τον Μάρια Φραγκουλη. Ποιές είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα για την «Κιβωτό»;

Η “Κιβωτός” ήρθε αβίαστα και “οργανικά”! Πρωτοσυζητήσαμε την ιδέα με τον Μάριο κάπου πάνω από την Κάσο και το μαγικό αυτό μπλε του Αιγαίου και του καθαρού ελληνικού ουρανού.. μας ήρθε σαν φυσική απόρροια της μουσικής χημείας που έχουμε. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε την ιδέα, όλος ο δίσκος χτίστηκε με πίστη, αγάπη, κόπο και υπομονή.

Είμαι περήφανος για αυτό το δίσκο, για την αισθητική του, τις ενορχηστρώσεις του και όλη τη σκληρή δουλειά που κάναμε με τον Μάριο. Ταυτόχρονα είμαι και λίγο περισσότερο αγχωμένος από κάθε άλλη φορά, καθώς είναι η πρώτη φορά που κάνω δίσκο στην Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια απουσίας στο εξωτερικό και έχω την ανυπομονησία να δω πώς θα την αποδεχτούν οι δικοί μου άνθρωποι. Δεν σας κρύβω επίσης πως η ευχαρίστηση του να τραγουδώ και να ηχογραφώ ξανά στα Ελληνικά ήταν τεράστια. Αισθάνομαι πως τα τραγούδια αυτά είναι πραγματικά πολύτιμα λάφυρα, μας έδωσαν ταυτότητα και σε καιρούς δύσκολους, το πιο βασικό είναι να μην χάσουμε την ουσία μας. Ο πολιτισμός λοιπόν και η μουσική είναι ένας μεγάλος καθρέφτης που μας υπενθυμίζει ποιοι πραγματικά είμαστε καθώς και το συλλογικό συναίσθημα που έχουμε σαν Έλληνες.

Τι είναι αυτό που αναζητάτε μέσα από τις συνεργασίες σας;

Κατ'αρχάς τον σεβασμό και την εκτίμηση από μένα πρωτίστως προς τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάζομαι. Εάν δεν αισθάνομαι δέος για τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου, τότε προτιμώ να μην το κάνω. Μου αρέσει να μαθαίνω από τον άλλο, είτε είναι μεγαλύτερος είτε νεότερος, να με ιντριγκάρει ο τρόπος σκέψης του, η αισθητική του απέναντι στα πράγματα.. Τώρα που σας τα λέω αυτά, νομίζω πως τελικά από κάθε συνεργασία ψάχνω να αποκομίσω στοιχεία, να γίνω καλύτερος και να αγαπήσω τον καλλιτέχνη και άνθρωπο με τον οποίο συμπράττουμε λίγο περισσότερο.

 

Ποιές στιγμές θυμάστε πιο έντονα σε αυτή την καλλιτεχνική διαδρομή που έχετε ακολουθήσει;

Είναι ατέλειωτες οι στιγμές και όλες πολύτιμες, η καθεμία για διαφορετικό λόγο.. Από την πρώτη φορά που άκουσα τραγούδι μου στο ραδιόφωνο στην Ελλάδα το 2006, μέχρι την πρώτη φορά που άκουσα τραγούδι μου στο ραδιόφωνο στον Καναδά το 2012 και στην Αμερική το 2014. Ακόμα θυμάμαι χαρακτηριστικά εκείνη την αίσθηση ατελείωτης χαράς, βρισκόμουν σ' ένα αυτοκίνητο και πήγαινα σε μία συνέντευξη και ο οδηγός του ταξί μου έλεγε ότι ήταν ένα καινούργιο τραγούδι που του άρεσε πολύ.. Όταν του είπα ότι εγώ το τραγουδούσα, με πήγε στον προορισμό μου και αρνήθηκε να πληρωθεί.. Μεγάλο κομπλιμέντο! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την συναυλία μου με την Lara Fabian στο Παρίσι στο Zenith, μία αρένα 10.000 ανθρώπων..! Την πρώτη μου σόλο περιοδεία στο εξωτερικό, στον Καναδά και τη ζεστασιά του κόσμου.. Τη μέρα που βρέθηκα να ηχογραφώ στα θρυλικά Capitol Studios στο Λος Άντζελες, μπροστά στο μικρόφωνο που χρησιμοποιούσε ο Frank Sinatra.. Είχαν σταματήσει οι υπάλληλοι του στούντιο έξω από την αίθουσα και αναρωτιούνταν ποιος ήταν ο μικρός Έλληνας που τραγουδούσε μέσα! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που τραγούδησα στο Ηρώδειο το 2012.. Για μένα είναι το πιο ιερό θέατρο στον κόσμο.. έτρεμαν τόσο πολύ τα πόδια μου που δεν μπορούσα να ανέβω στη σκηνή!!

Πόσο εύκολο ήταν να βρείτε τον δρόμο που πραγματικά θέλατε να ακολουθήσετε στην μουσική;

Με απόλυτη ειλικρίνεια σας λέω πως δεν θα άλλαζα τίποτα στη διαδρομή μου.. Οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες ήταν πολλές από την αρχή και εξακολουθούν να υπάρχουν.. Ταλαιπωρήθηκα μέχρι να βρω τον δρόμο μου και κυρίως μέχρι να μάθω και να αποδεχτώ πως πρέπει να κοιτάω πάντα μπροστά και πως μονάχα μόνος μου θα βρω πού θέλω να πάω. Έχω ρίξει ατελείωτες ώρες δουλειάς, ιδρώτα και μοναξιάς σε δωμάτια σε όλο τον κόσμο προσπαθώντας να βρω τον δρόμο μου και να πετύχω το όνειρό μου.. Τίποτε δεν μου χαρίστηκε.. Έχουν περάσει μεγάλες περίοδοι ατελείωτης υπομονής, χωρίς να ανταμείβονται οι κόποι και οι προσπάθειες μου όσο θα ήθελα.. Πάντα όμως είχα και έχω βαθειά πίστη και αγάπη στη μουσική, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Η μουσική με έσωσε. Έγινε πυξίδα μου και μου έδειξε (και εξακολουθεί να μου δείχνει) πού πρέπει να πάω.

Τι ρόλο έχει παίξει στις επιλογές το σκηνικό που επικρατεί στην Ελληνική μουσική τα τελευταία χρόνια;

Η ζωή μού τα έφερε με τέτοιο τρόπο, που βρέθηκα να τραγουδώ κυρίως στο εξωτερικό τα τελευταία 4-5 χρόνια, με αποτέλεσμα να χάσω λίγο την επαφή με τους καλλιτέχνες της δικής μου γενιάς, ίσως ενδεχομένως και με το κοινό μου. Ωστόσο πάντα παρακολουθώ το τι γίνεται. Η κατάσταση στην Ελλάδα επηρέασε τις επιλογές μου μόνο στο ότι συνειδητοποίησα πως όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό, έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα μου γιατί όπου κι αν βρεθώ την εκπροσωπώ. Λόγω της κατάστασης που όλοι βιώνουμε, τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, αν θέλετε έγινα πιο "Έλληνας" απ' ότι πριν, πιο υπεύθυνος για την εικόνα της χώρας μου.

Υπάρχουν πράγματα για το οποία έχετε μετανιώσει;

Μου έχω συγχωρήσει επιτέλους κάποιες καταστροφικές στιλιστικές επιλογές μου όταν ήμουν 22-23 χρόνων!! (γελάει). Δεν μετανιώνω για τίποτα.. Όλα έγιναν για κάποιο λόγο, για να πάρω κάποιο μάθημα και για να προχωρήσω μπροστά με οποιοδήποτε τίμημα. Είμαι τόσο βαθειά ευγνώμων στη ζωή για αυτά που μου έφερε, που θα ήταν αχάριστο να προσπαθήσω να αλλάξω τα πράγματα.. Σίγουρα έκανα πολλά λάθη, πλήρωσα την ανασφάλειά μου ακριβά, αλλά δεν μετανιώνω.

Τι είναι αυτό που αναζητάτε μέσα από την δουλειά σας;

Η μοναδική μου περιουσία είναι η φωνή μου. Το κατάλαβα στα 18 μου, την ημέρα που αποφάσισα να μην συνεχίσω τις σπουδές μου στη Φιλοσοφική. Συνειδητοποίησα εκείνη τη στιγμή, παίρνοντας μία πολύ συνειδητή απόφαση, πως οι δύο μικρές φωνητικές μου χορδές θα είναι ό,τι πολυτιμότερο έχω. Γι' αυτό και προσέχω πολύ, δεν κάνω καταχρήσεις. Η φωνή μου εν τέλει μου έδωσε ελευθερία, με βοήθησε να καταλάβω τους άλλους, με ταξίδεψε σε τόσα μέρη στη γη και με έκανε να ζηλέψω καλλιτέχνες που θαύμασα απεριόριστα! Αυτά ακριβώς αναζητώ από την δουλειά μου λοιπόν.. Να μην πάψει ποτέ να μου προσφέρει αυτά τα δώρα.

 

Ποιές ήταν οι δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσετε;

Κατ'αρχάς, πρέπει να σας πω πως όταν είσαι παιδί και ονειρεύεσαι να κάνεις αυτή τη δουλειά, δεν ξέρεις τι είναι αυτό το επάγγελμα και τι απαιτεί από σένα, όσο δυνατό και αν είναι το όνειρό σου... Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ τις κλειστές πόρτες που θα αντιμετώπιζα μία μία.. Την χυδαία κριτική που ο οποιοσδήποτε "ειδικός" αυτού του χώρου θεωρεί πως έχει το ελεύθερο να κάνει πάνω σου, πάνω στην ουσία σου, στο ποιος είσαι από την φύση σου και φυσικά στο να προσπαθήσει να σε αλλάξει..

Σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή μου, η κατάσταση αυτή με οδήγησε στο να μην θέλω να τραγουδήσω άλλο, να φτάσω να αμφισβητώ το ποιος είμαι στον πυρήνα μου. Αργότερα με τα ταξίδια στο εξωτερικό -όσο κι αν το ονειρευόμουν και ήθελα μία διεθνή καριέρα- δεν φανταζόμουν ότι τελικά θα ζούσα μέσα στις βαλίτσες μου σχεδόν μόνιμα (!), ότι θα μου έλειπαν τόσο οι σημαντικοί για μένα άνθρωποι καθώς και οι πολύτιμες στιγμές της δικής τους ζωής, από γενέθλια, Χριστούγεννα, γάμους, γεννήσεις παιδιών.. Η πιο σημαντική δυσκολία όμως για μένα την οποία ακόμα αντιμετωπίζω είναι το παράδοξο αυτής της δουλειάς: Από τη μία μπορείς να δεχτείς μεγάλες χαρές και σχεδόν ταυτόχρονα τεράστιες απογοητεύσεις που έχουν όμως να κάνουν με σένα τον ίδιο.

Έχετε σκεφτεί να «εγκαταλείψετε» την Ελλάδα;

Όπως λέω πολύ συχνά, εγώ είμαι σαν καράβι που ταξιδεύει και φεύγει μακριά, αλλά πάντα επιστρέφει πίσω στο λιμάνι του. Όσο κι αν λείπω, πάντα επιστρέφω. Δεν νομίζω πως έφυγα ποτέ από την Ελλάδα, παρά το ότι η ζωή μου είναι στο μεγαλύτερο βαθμό στο εξωτερικό. Μπορεί να μην φαίνομαι πολύ συχνά γιατί έτσι είναι ο τρόπος που ζω και η πραγματικότητα της δουλειάς μου, αλλά είμαι πάντοτε εδώ. Και με πλήρη ειλικρίνεια σας λέω, πως θεωρώ πως μπορώ να προσφέρω περισσότερο όταν είμαι έξω. Έχουμε εξαιρετικούς τραγουδιστές στη χώρα μας -και στη δική μου γενιά- και ένα υπέροχο κοινό το οποίο επισκέπτομαι και τραγουδώ όσο πιο συχνά μπορώ και μου δείχνει αυτή την αγάπη. Αλλά νομίζω πως από εκεί που είμαι, μπορώ να προσφέρω πιο πολλά και αυτή είναι η δική μου υποχρέωση προς την πατρίδα μου.

Ποιό είναι το όνειρο που δεν έχετε πραγματοποιήσει ακόμα;

Ατελείωτα είναι τα όνειρα... Και επαγγελματικά και προσωπικά.. Ονειρεύομαι να τραγουδήσω στο Olympia στο Παρίσι, να πραγματοποιήσω δική μου συναυλία στο Ηρώδειο... Να συνεργαστώ με ανθρώπους που θα με πάνε ένα βήμα παραπέρα.. Να ηχογραφήσω τραγούδια που θα μείνουν στην καρδιά του κόσμου.. Ονειρεύομαι να κάνω οικογένεια, παιδιά.. Να ταξιδέψω σε μέρη εξωτικά.. Και φυσικά ονειρεύομαι την μέρα που κανένα παιδί στον κόσμο δεν θα είναι μόνο και τρομαγμένο..

Τι υπάρχει στα μελλοντικά σας σχέδια;

Κατ' αρχάς μόλις κυκλοφόρησε η "Κιβωτός" μας και φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσουμε με τον Μάριο Φραγκούλη μία όμορφη περιοδεία σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, κάτι που με κάνει βαθειά χαρούμενο.. Ταυτόχρονα ετοιμάζω τον επόμενο διεθνή μου δίσκο ο οποίος θα κυκλοφορήσει του χρόνου την άνοιξη σε διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ από τον Οκτώβριο θα πραγματοποιήσω σε Αμερική, Καναδά, Ρωσία και κάποιες ακόμη χώρες τις τελευταίες συναυλίες του "Picture This Tour", την περιοδεία που πήρε τον τίτλο από τον τελευταίο μου Αγγλικό δίσκο που κυκλοφόρησε το 2014.

Ευχές για τους αναγνώστες μας..

Εύχομαι σε όλους δύναμη.. Να βρίσκουν τον τρόπο να αντιμετωπίζουν όλα αυτά που μας κατακλύζουν καθημερινά.. Να μην χάνει κανείς το χαμόγελο του και την επιμονή του, όσα κι αν είναι τα εμπόδια... Και φυσικά να ανταμώσουμε στις 13 Ιουνίου ξανά σαν φίλοι καλοί που έχουν καιρό να ειδωθούν..

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: DISCOVER , ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ , ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΚΑΙ CAFÉ CIVIL ΠΛ.ΟΛΓΑΣ

Τιμή εισιτηρίου προπώλησης : 13 ευρώ
Γενική είσοδος : 15 ευρώ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30
ΑΝΟΙΓΜΑ 21:00

INFO : 6972307470 KAI 6934605584

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight