Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Ηλιάνα Βαλσαμάκη "ξαναχτύπησε"-Δείτε το καινούργιο βίντεο της Πατρινής make up artist που ξεπέρασε ήδη τα 100.000 views

Η Ηλιάνα Βαλσαμάκη "ξαναχτύπησε&quo...
Μάτσας Ηλίας

Η ταλαντούχα Πατρινή μιλάει στο thebest.gr για το νέο "θαύμα" της

Η νεαρή Πατρινή αποδεικνύει πώς το ταλέντο και οι ιδέες παραμένουν «ζωντανές» στην Ελλάδα, με δημιουργίες που θα ζήλευαν ακόμη και καλλιτέχνες στο εξωτερικό.

Έγινε ευρέως γνωστή στη χώρα μας όταν ζωγράφισε πάνω στο σώμα της την Ακρόπολη, με το βίντεο της να αναπαράγεται ακόμη και στο εξωτερικό.

Αυτή τη φορά μας δείχνει σε ένα υπέροχο video που ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο facebook  τη μεταμόρφωση της γυναίκας τα τελευταία εκατό χρόνια, στο πρόσωπό της φυσικά.

Πόσο έχει αλλάξει από το 1910, τότε που η χρήση του μακιγιάζ δεν ήταν διαδεδομένη, μέχρι τώρα.

Η ίδια γράφει χαρακτηριστικά στο facebook: "Πολλές φορές έχω φανταστεί τον εαυτό μου πώς θα ήταν να ζούσα σε μια άλλη εποχή!

Να υπήρχα πιο παλιά...αυτές τις παλιές καλές εποχές που ακούω από τους μεγαλύτερους και πάντα είχα την περιέργεια να δώ πώς θα ήταν αν ζούσα τότε ...πιστεύω δεν είμαι η μόνη που έχει κάνει αυτές τις σκέψεις...εξάλλου πάντα έμπαινα στο κλίμα βλέποντας ελληνικές ταινίες και φωτογραφίες από το παρελθόν.

Δημιούργησα λοιπόν αυτό το βίντεο με σκοπό να σας δείξω μέσα σε 5 λεπτά 100 χρόνια μόδας και ομορφιάς στην Ελλάδα μέσα από τα δικά μου τα μάτια. Στην κάθε δεκαετία παρουσιάζομαι με το ανάλογο χτένισμα, μακιγιάζ, ρούχο, μουσική.....γιατί αυτό είναι η μόδα..το "σύνολο"..!

Είναι μια προσωρινή τάση...που επηρεάζει τον λαό στην εμφάνιση, στην νοοτροπία, στην δραστηριότητα, στις τέχνες, στην ψυχαγωγία, και άλλα πολλά.

Eπίσης θέλω να ευχαριστήσω πολύ τα φιλαράκια μου που με βοήθησαν να πραγματοποιήσω την ιδέα μου στα χτενίσματα ( Exte Hair Design ) και στα ρούχα ( Motel Vintage Store ) που ήταν απαραίτητα για να αναδειχθεί ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα...!"

Ενώ στο thebest.gr η ταλαντούχα Ηλιάνα αναφέρει:

«Σκοπός μου ήταν να δείξω την αναδρομή της γυναίκας στην Ελλάδα μέσα από τα δικά μου μάτια από το 1910 μέχρι και το 2020, 100 χρόνια ομορφιάς και μόδας...!

Η μόδα έχει να κάνει κυρίως με κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες.. Η Ελλάδα μετά τον α’ παγκόσμιο πόλεμο μέχρι και τον δεύτερον.. το 1940, ήταν σε μια διχασμένη και άσχημη οικονομική κατάσταση και οι γυναίκες δεν είχαν τόσο την αισθητική αλλά και τα χρήματα για να αναδείξουν την ομορφιά τους.

Aπό το 1950 και μετά ξεκίνησε η άνθηση και η μόδα άρχισε ανά δεκαετία να γίνεται ολοένα και πιο ελεύθερη.

Tο 1980 είναι και η δεκαετία που σταματάει η παραγωγή και πλέον ο καθένας αποκτάει το δικό του στυλ μέχρι και σήμερα που δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στυλ.

Προσπάθησα να προσεγγίσω τα επικρατέστερα στυλ της κάθε εποχής, χωρίς αυτό να αναιρεί το γεγονός ότι δεν υπήρχαν και αλλά στυλ στην κάθε μόδα, τόσο κοινωνικά και όσο και οικονομικά.

Σαν προσωπική άποψη ότι αν ήθελαν ζήσω σε μια άλλη εποχή θα μου άρεσε από το 70 και μετά, όλο αυτό που έδειξα είναι μέσα από τα δικά μου ματιά και αυτό να τονιστεί πως τα βλέπω εγώ πως τα φαντάζομαι.

Ουσιαστικά μπορώ να σου προβλέψω και το μέλλον της μόδας στην Ελλάδα γιατί είναι γεγονός ότι έχουμε υιοθετήσει ένα πιο ξενόφερτο στυλ, πάντα ακολουθούσαμε αλλά τα τελευταία χρονιά ειδικά, κατά πόδας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight