Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έλενα Καπομπασοπούλου: Η Πατρινή αρχιτέκτονας που εκθέτει κοσμήματα από τσιμέντο στην Νέα Υόρκη

Έλενα Καπομπασοπούλου: Η Πατρινή αρχιτέκ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Όσα είχε αποκαλύψει στο thebest.gr

Η Πατρινή Έλενα Καπομπασοπούλου παρουσιάζει τα ιδιαίτερα της κοσμήματα τα οποία είναι φτιαγμένα από τσιμέντο σε έκθεση στην Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του “Loot:MAD About Jewelry”.

Στην έκθεση η οποία διάρκεια από τις 12 έως τις 16 Απριλίου στο “ MAD Museum of arts and design” παρουσιάζει κομμάτια από την τελευταία συλλογή της. Λεβάντα, μπλε, ροζ  και ανοιχτό γκρι. Είναι τα χρώματα που συναντάμε σε αυτή.

H Έλενα Καπομπασοπούλου ξεκίνησε την ξεχωριστή διαδρομή της από την Πάτρα όπου σπούδασε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου της πόλης. Τα τελευταία 6 χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Μέσα από την αρχιτεκτονική ανακάλυψε και μια άλλη της αγάπη, την κατασκευή κοσμημάτων, με φόρμες όμως που παραπέμπουν σε αρχιτεκτονικά σχέδια.

Πρόκειται για κοσμήματα που έχουν σαν βασικό υλικό το τσιμέντο και εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να μοιάζουν με άλλα, πιο συνηθισμένα κοσμήματα.

To Cement Chemistry πρόσφατα παρουσίασε την πρώτη συλλογή του, "Γεωμετρία", η οποία επικεντρώνεται στην εφαρμογή του τσιμέντου ώς υλικού για την κατασκευή κοσμημάτων. Τα περιορισμένα σε παραγωγή κομμάτια είναι χειροποίητα και διατίθενται σε τολμηρά σχήματα και χρώματα.

Εμπνευσμένη από βασικά γεωμετρικά σχήματα, η αρχιτέκνων Έλενα Καπομπασοπούλου συνδυάζει καινοτόμο σχεδιασμό και κατασκευαστικές τεχνικές, φέρνοντας στη ζωή μια αισθητική ποιότητα ενός υλικού που μέχρι σήμερα θεωρούνταν στοιχειώδες μόνο για το σχεδιασμό κτιρίων. Kαι κάπως έτσι το αρχιτεκτονικό κόσμημα από τσιμέντο γεννιέται.

Δείτε όσα είχε πει η Πατρινή σχεδιάστρια στο thebest.gr εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight