Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ελ. Ζουγανέλη στο thebest.gr:«Πιστεύω πολύ στη δύναμη του έρωτα.Τον αναζητάω και πολλές φορές τoν δημιουργώ»

Ελ. Ζουγανέλη στο thebest.gr:«Πιστεύω πο...

"Ραντεβού" στο Royal Theatre στις 16 Απριλίου

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη με τη δύναμη της φωνής της έχει κατακτήσει το πολυπληθές κοινό της και μέρος αυτού συναντά στην Πάτρα, στις 16 Απριλίου, στο Royal Τheatre , στο Παλαιό Πτωχοκομείο ( Aκτή Δυμαίων). Σε μια παράσταση όπου η μουσική θα είναι η αφορμή για να νιώσουμε...Λίγο πριν την εμφάνισή της μιλά στο thebest.gr για τον έρωτα, για τους γονείς της Γιάννη Ζουγανέλη και Ισιδώρα Σιδέρα, αλλά και για τις ανησυχίες της.

Της Ελευθερίας Μακρυγένη

 

Τι θ΄ακούσουμε στις 16 Απριλίου στην Πάτρα; Μιλήστε μας καταρχήν για την εμφάνισή σας στο Royal Theatre

«Θα συναντηθούμε για να επικοινωνήσουμε. Με αφορμή τη μουσική, να γνωριστούμε καλύτερα, να νιώσουμε, να χαρούμε, να κλάψουμε, να ζήσουμε κάτι έστω και μια νύχτα παρέα».

Έρχεστε σε μια πόλη η οποία δέχτηκε  μετανάστες ήδη από τη δεκαετία του 90 .Το προσφυγικό ζήτημα είναι σε πρώτο πλάνο πια και στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα. Πώς σχολιάζετε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης ; Κάποιοι τους συμπονούν, άλλοι τους φοβούνται, άλλοι αγανακτούν κι ανησυχούν. Τους έχετε συναντήσει; . Εσάς ποια συναισθήματα σας δημιουργούνται;

«Οι Έλληνες, πάντα λόγω συνθηκών και βιωμάτων, ήμασταν και είμαστε ευαίσθητοι στο θέμα των μεταναστών. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει προσφυγιά. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει μετανάστευση. Πονάω τους ανθρώπους που αναγκάζονται να ζουν μακριά, διωγμένοι από την πατρίδα τους. Χρειάζεται φροντίδα και αγάπη. Η Πολιτεία οφείλει να ενημερώνει και να προνοεί για τους ανθρώπους αυτούς, ώστε και εκείνοι με τη σειρά τους να μπορέσουν να σεβαστούν και αν ακολουθήσουν τους κανόνες της χώρας που τους φιλοξενεί. Χρειάζεται  αγάπη και όχι αγανάκτηση. Χρειάζεται κατανόηση και υποχώρηση και από τις δύο μεριές. Όλος αυτός ο θυμός και η βία μπορούν να στρέψουν κάποιους ανθρώπους κατά των μεταναστών και αυτό θα ήταν άδικο και κακό».

Παράλληλα εξακολουθούμε να ζούμε μια έντονη κρίση, οικονομική και όχι μόνο. Η εικόνα που υπάρχει ακόμα εν πολλοίς είναι ότι οι τραγουδιστές ακόμα ζουν πλουσιοπάροχα κι ότι θα βρουν δουλειά. Εσείς δεν προλάβατε επαγγελματικά τις χρυσές εποχές. Αντιμετωπίζετε δυσκολίες; Ανησυχείτε για το μέλλον;

«Φυσικά και αντιμετωπίζω δυσκολίες. Όχι μόνο στη δουλειά μου, αλλά και στην καθημερινότητά μου, σε πολλούς τομείς. Ακόμα και η επικοινωνία με τους ανθρώπους έχει αλλάξει. Δουλεύουμε όλοι πάρα πολύ, με άγχος και αγωνία. Οι συνθήκες αλλάζουν καθημερινά και δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα. Ανησυχώ για το μέλλον και πιάνω τον εαυτό μου συχνά να μην ευχαριστιέμαι το παρόν. Όταν συμβαίνει αυτό, προσπαθώ άμεσα να το αντιληφθώ και να πάρω μια βαθιά ανάσα, να ξαναδώ τη ζωή αλλιώς».

Σας ενοχλεί η ταμπέλα του έντεχνου; Τι είναι για σας έντεχνο;

«Τώρα πια δε με ενοχλεί τίποτα. Δεν πιστεύω στις ταμπέλες. Πιστεύω στη δύναμη και τη δυναμική των ανθρώπων. Αλλά και να υπάρχουν, πάλι δε με απασχολεί πια».

Θυμάστε το πρώτο τραγούδι που σας άρεσε όταν είσαστε παιδί;

«Είναι τόσα πολλά.. Άκουγα πολλή μουσική με τη μητέρα μου. Όλα τα παιγνίδια μας εμπεριείχαν τη μουσική. Σαν πρώτη ανάμνηση έχω ένα άλμπουμ του Μάνου, «Το Παραμύθι Χωρίς Όνομα» έπαιζε και η μητέρα μου μού διάβαζε διάφορα παραμύθια».

Πώς είναι ο Γιάννης Ζουγανέλης ως μπαμπάς και η Ισιδώρα Σιδέρη ως μαμά;

«Σαν μπαμπάς και σαν μαμά. Με τα όλα τους. Ευτυχώς, είμαστε οικογένεια που έχουμε ζήσει και έχουμε ξεπεράσει και ευκολίες και δυσκολίες».

Ζητάτε τη γνώμη τους στη δουλειά σας; Σας ασκούν κριτική; Είναι αυστηροί ή όχι;

«Φυσικά και συζητάω μαζί τους τα όνειρά μου, τις σκέψεις μου και τις ανάγκες μου. Είναι δίπλα μου και πρόθυμοι να με ακούσουν. Διαφωνούμε και συμφωνούμε. Έχουμε άλλες ανάγκες και άλλους φόβους ο καθένας, αλλά είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε πράγματα, γιατί έτσι συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε ο ένας τον άλλον και την εξέλιξή μας».

To επώνυμο Ζουγανέλη βοήθησε ή δυσκόλεψε, την πορεία σας μέχρι τώρα; Τι υπερτερεί;

«Δεν πιστεύω ότι τα επίθετα βοηθούν, ούτε ότι εμποδίζουν. Το σίγουρο είναι ότι η οικογένειά μου, που φέρει το ίδιο επίθετο, είναι δώρο για τη ζωή μου και είμαι ευγνώμων».

Πώς σας φαίνεται ο πατέρας σας ως παρουσιαστής του τηλεοπτικού παιχνιδιού Hot Seat;

«Μου αρέσει πολύ. Είναι τρυφερός, αληθινός και ανθρώπινος».

 

Mε αφορμή την επιστροφή του  X-FACTOR στην τηλεόραση , πιστεύετε ότι τα talent  show μπορούν σήμερα να βοηθήσουν έναν καλλιτέχνη να κάνει καριέρα;

«Δε μου αρέσει να προβλέπω τις τύχες των ανθρώπων, ούτε και να κρίνω τις επιλογές τους. Ο καθένας από εμάς ψάχνει μόνος του και βρίσκει τον τρόπο να ανακαλύψει τον δικό του μοναδικό δρόμο».

H Eπιμονή σου  και Τα λέμε ,είναι δύο μόνο από τα πολλά τραγούδια έχουν αγαπηθεί . Έχουν συνδεθεί με τον έρωτα και με τις δύο όψεις του. Την καλή και την πιο σκληρή  Είστε επίμονη στον έρωτα; Έχετε διεκδικήσει έχετε τσαλακωθεί;

«Πιστεύω πολύ στη δύναμη του έρωτα. Τον αναζητάω και πολλές φορές τον δημιουργώ. Η επαφή μας με τους ανθρώπους είναι σημαντική. Οι μυρωδιές μας που μπλέκονται, τα κοινά βιώματα, οι συναντήσεις, τα πάθη μας. Όλα είναι για τη ζωή. Όλα είναι για εμάς. Να τα επιλέγουμε, να τα παρατηρούμε.»

Ποια συμπεριφορά στον έρωτα σας πληγώνει περισσότερο;

«Δεν υπάρχει μια συμπεριφορά που με πληγώνει. Ερωτεύομαι ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή μου, δεν ερωτεύομαι φαντάσματα. Όσο και να πληγωθώ, έχω δεθεί μαζί τους και τους κατανοώ στο τέλος».

Ποιο είναι το moto σας;

«Δεν έχω moto που να ακολουθεί τη διαδρομή μου. Αλλάζουν όλα τόσο γρήγορα, που ακόμα και το moto νιώθω ότι πολλές φορές λειτουργεί περιοριστικά».

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το καλοκαίρι;

«Διακοπές!!!!!!!!!Έχω πολλά χρόνια να κάνω διακοπές και το έχω πολύ ανάγκη. Φυσικά κάπου στη διαδρομή σχεδιάζω να κάνω κάποιες ξαφνικές, μικρές unplugged συναντήσεις «Μυστικά  μαζί».

 

info

Στα έγχορδα ο Νίκος Πασσαλίδης , στις κιθάρες ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας , στο ακορντεόν ο Ντίνος Χατζηιορδάνου , στο μπάσο ο Παρασκευάς Κίτσος, στα τύμπανα ο Γιάννης Αγγελόπουλος και στα πνευστά ο Γιάννης Οικονομίδης .

Τιμή εισιτηρίου :12 Ευρώ στην προπώληση και 15 Ευρώ στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 9μ.μ. και η συναυλία αρχίζει στις 10μ.μ.

Προπώληση : Στα βιβλιοπωλεία ''Γωνιά του Βιβλίου'' , ''Discover'' , στο Mousikon, Sidoux, στον Φάρο και στο Queen

Επικοινωνία : 2610-310020 και 6972807170

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight