Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Patras IQ: Γνωρίστε τον Ζαχαρία, το ρομπότ για τους ηλικιωμένους, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Patras IQ: Γνωρίστε τον Ζαχαρία, το ρομπ...

Το Ερευνητικό Εργαστήριο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην έκθεση Patras IQ

Ο Ζαχαρίας ο πιστός σκύλος του παππού στα σκίτσα του Αρκά, ενέπνευσε το όνομα του οικιακού ρομπότ για τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Το λογισμικό του ρομπότ αναπτύχθηκε στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Νίκος Βώρος, μίλησε στην εφημερίδα «Αυγή» για το εγχείρημα:

"Είμαστε ένα ερευνητικό εργαστήριο και θα έχουμε πολλά projects. Είχαμε συμμετάσχει και πέρυσι. Με μεγάλη χαρά θα το κάνουμε και φέτος, θέλοντας να εκλαϊκεύσουμε αυτό που κάνουμε και ο κόσμος να το καταλαβαίνει, να βλέπει την κοινωνική χρησιμότητα της τεχνολογίας" λέει συνεχίζοντας για τον Ζαχαρία, το ρομπότ:

"Είναι ένα χαμηλού κόστους οικιακό ρομπότ, στο οποίο αναπτύσσουμε τεχνολογίες, ώστε μέσα σε ένα έξυπνο σπίτι να εντοπίζει καταστάσεις που χρήζουν βοήθειας. Ο Ζαχαρίας ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο όσους έχει προγραμματιστεί να ενημερώνει". Φέτος το ρομπότ θα δοκιμαστεί σε σπίτια ηλικιωμένων κατοίκων της Πάτρας, σε μια κλινική αποκατάστασης στη Ρώμη και σε κλινική για ηλικιωμένους στην Ισπανία.

Μάλιστα ο κ. Βώρος φιλοξενήθηκε και στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star, όπου μίλησε για τον Ζαχαρία. Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις