Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σπύρος Γεννατάς - Βαγγέλης Αναγνωστόπουλος: Γιορτάζουν τα 20 χρόνια της super cargo και μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με έδρα την Πάτρα

Σπύρος Γεννατάς - Βαγγέλης Αναγνωστόπουλ...

Μιλούν στο thebest.gr για την πορεία δύο δεκαετιών, έχοντας μόλις εκλεγεί και οι δύο στο Δ.Σ. του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Λιμένος Πατρών

Με έδρα αρχικά την Πάτρα και, στη συνέχεια, την Ηγουμενίτσα, τα δύο λιμάνια που συνδέουν την Ευρώπη με τις αγορές της Ανατολής, η Super Cargo τα τελευταία 20 χρόνια, έχει αναδειχθεί σε μία από τις πλέον δυναμικές και πρωτοπόρες εταιρείες στον τομέα της διακίνησης φορτηγών οχημάτων. Βρέθηκε από νωρίς αντιμέτωπη με τις ποικίλες  απαιτήσεις ενώ δεν δίστασε να προχωρήσει στο δεύτερο μεγάλο της βήμα επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στο χώρο των τουριστικών υπηρεσιών. Ο Σπύρος Γεννατάς και ο Βαγγέλης Αναγνωστόπουλος, είναι τα δύο πρόσωπα που βρίσκονται στο τιμόνι της εταιρίας από το 1996 μέχρι σήμερα. Πρόσφατα εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Λιμένος Πατρών.

Το 1998 ιδρύεται με έδρα την Πάτρα η Supertravel & Tourism έχοντας ως στόχο να προσφέρει όλο το φάσμα των υπηρεσιών που απαιτούνται για να καλυφτούν οι όποιες ανάγκες των πελατών της, είτε επαγγελματικές είτε αναψυχής, από έκδοση εισιτηρίων οποιουδήποτε μέσου, κρατήσεις ξενοδοχείων και ενοικιάσεις μεταφορικών οχημάτων μέχρι ομαδικές εκδρομές, κρουαζιέρες, πακέτα εκδρομών ή οργάνωση συνεδρίων και αθλητικών εκδηλώσεων.

Από τον Απρίλιο του 2010 μάλιστα είναι και επίσημα μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών, της IATA, γεγονός που της επιτρέπει να έρχεται σε απευθείας επαφή με τις αεροπορικές εταιρείες και έτσι να εξασφαλίζει για τους πελάτες της πιο συμφέρουσες συμφωνίες.

Σήμερα, έχοντας εδραιωθεί ως δύο από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στον τομέα τους, η Super Cargo και η Supertravel & Tourism δεν σταματούν να εξελίσσονται με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του οφέλους των πελατών της.

Το thebest.gr επισκέφθηκε την εταρεία, μίλησε με τους ιδρυτές της Σπύρο Γεννατά και Βαγγέλη Αναγνωγστόπουλο μαθαίνοντας την ιστορία αλλά και τα "μικρά μυστικά" μιας εταιρείας που φαίνεται να πέτυχε ένα δύσκολο εγχείρημα.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Τι είχατε σαν στόχο όταν ξεκινήσατε το 1996;

Την πρώτη θέση. Πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε.

Πότε κάποιος πρέπει να απευθυνθεί στην super cargo;

«Πουλάμε» υπηρεσίες. Απευθυνόμαστε σε κόσμο εντός αλλά και εκτός Ελλάδας. Δεν περιοριζόμαστε στην Ελλάδα. Ο τουρισμός εκτείνεται σε όλο τον κόσμο. Είμαστε μέλη της ΙΑΤΑ και δεν μεσολαβεί κάποιος άλλος. Αγοράζουμε από την ΙΑΤΑ και αυτό έχει να κάνει με το κόστος αγοράς. Το ferry bookings σχετίζεται με την Ευρώπη. Απευθυνόμαστε  στην Αδριατική, την Μεσόγειο, παρέχουμε έναν συνδυασμένο αριθμό και είδος υπηρεσιών. Και στις μεταφορές πάλι το δίκτυο είναι πανευρωπαϊκό.

Ξεκινήσατε από τις μεταφορές;

Ξεκινήσαμε από τα ferry bookings. Αυτό που είχαμε να κάνουμε τότε ήταν να καλύψουμε ένα κενό της αγοράς δίνοντας λύσεις σε επαγγελματίες. Λύσεις όμως που είναι ξεχωριστές για τον καθένα. Μπορεί να μιλάμε για την ίδια υπηρεσία αλλά ο κάθε επαγγελματίας έχει ξεχωριστές ανάγκες. Προσπαθήσαμε να μετατρέψουμε τις υπηρεσίες σε κάλυψη της ανάγκης του κάθε επαγγελματία, του κάθε γκρουπ, του κάθε πελάτη. Σιγά σιγά ξεφύγαμε από τον χώρο της Ελλάδας και της Ιταλίας. Ακολουθήσαμε κι άλλες διαδρομές διευρύνοντας τον χώρο μας με το τμήμα του travel και του transport.

Το τμήμα του transport επειδή είναι συναφές δημιουργήθηκε ταυτόχρονα με τα ferry bookings αλλά άργησε να αναπτυχθεί. Το travel, ξεκίνησε συστηματικά με ναυτιλιακά εισιτήρια το 1999 και γίναμε μέλος της IATA το 2009.

Σπύρος Γεννατάς

Σπύρος Γεννατάς

Σπύρος Γεννατάς

Ποια ήταν τα συστατικά της επιτυχίας σας;

Το να καταλάβεις τις ανάγκες της αγοράς σχετίζεται με την αγωνία σου να επιχειρήσεις και να πας μπροστά. Η αγωνία και ο πόθος σου δημιουργεί τη δυνατότητα να καταλάβεις τις ανάγκες.

Το μυστικό ήταν ότι θέλαμε να αναπτύξουμε την εταιρεία και να πάμε στην πρώτη θέση. Το ενδιαφέρον και η «φωτιά» που υπάρχει μέσα σου να αναπτύξεις αυτό που κάνεις  να πάρεις τα ρίσκα και να προχωρήσεις.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντήσατε;

Οι δυσκολίες είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το αρνητικό… θετικό. Χωρίς αυτές δεν μπορείς να πας μπροστά. Αναπτυχθήκαμε πιο γρήγορα μέσα από τις δυσκολίες της χώρας μας. Μας βοήθησαν να καταλάβουμε ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε. Σίγουρα είναι δύσκολο να επιχειρείς σε μια οικονομία που δεν σε προστατεύει και δεν σε ευνοεί. Είναι όμως και το μυστικό για να επισπεύσεις τα ρίσκα σου και τις ενέργειες σου. Κάποια πράγματα μπορεί να μην συμβούν ποτέ. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα συνεχίσεις να επιχειρείς.

Μπαίνοντας στον χώρο σας αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι άνθρωποι της εταιρείας είναι μια ομάδα…

Όλοι οι άνθρωποι της εταιρείας είναι η ψυχή της. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε δημιουργήσει ότι δημιουργήσαμε.

Βαγγέλης Αναγνωστόπουλος

Βαγγέλης Αναγνωστόπουλος

Βαγγέλης Αναγνωστόπουλος

Υπάρχει «ταβάνι» για μια τέτοια εταιρεία;

Εάν μια εταιρεία συνεχίσει να έχει υψηλή ποιότητα υπηρεσίας … δεν υπάρχει «ταβάνι». Όταν απευθύνεσαι σε μια τόσο μεγάλη γεωγραφική περιοχή με τόσες πολλές υπηρεσίες που είναι συναφείς μεταξύ τους, ειδικά στην εποχή που ζούμε το «ταβάνι» είναι στοπ.

Από την άλλη δεν πρέπει να βάζεις στόχους που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις. Κάθε φορά όμως που πραγματοποιείς έναν στόχο μπορείς να πας στον αμέσως επόμενο. Είμαστε τυχεροί που υπάρχουν πολλές υπηρεσίες και χώρος για να επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight