Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα 50χρονος εργαζόμενος πυρηνελαιουργείου - Ανεφλέγη εξάνιο - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με εγκαύματα στο πρόσωπο και το σ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι δήλωσε ο υπεύθυνος του πυρηνελαιουργείου της ΒΙΠΕ

Στο κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην ΒΙΠΕ σήμανε συναγερμός σήμερα στις 7 τα ξημερώματα. Σε πυρηνελαιουργείο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά δίπλα σε δεξαμενή εξανίου. Ένας εργαζόμενος κάηκε στο πρόσωπο και στα χέρια, όταν για άγνωστο λόγο ανεφλέγη μείγμα του ειδικού καυσίμου που χρησιμοποιείται κατά την παραγωγική διαδικασία.

Η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία της περιφέρειας βρέθηκε επι τόπου και κατέγραψε τις συνθήκες λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου, ενώ είχε σχετική ενημέρωση και από τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ΒΙΠΕ κ. Αλ. Σαβανή.

Ο εργάτης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος, στις 07.30 τοι πρωί στο "409" νοσοκομείο της Πάτρας. Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα και στις 07.00 το πρωί της Τρίτης σε πυρηνελαιουργείο της Βιομηχανικής Περιοχής κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο υπεύθυνος της εταιρείας δήλωσε on camera πως ο εργαζόμενος μπήκε με αναμένο τσιγάρο σε μικρή αποθήκη όπου υπήρχαν αναθυμιάσεις εξανίου. Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του εργαζομένου -καθώς μόλις είχε επιστρέψει από το νοσοκομείο- δήλωσε πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

Επί τόπου έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία έθεσαν άμεσα την φωτιά υπό έλεγχο. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι φλόγες από το εξάνιο έχουν έντονο μπλέ χρώμα σχεδόν σαν και αυτό του οικιακού γκαζιού και χρειάστηκε να διακοπεί η παροχή στο σημείο ώστε να σβήσει η φωτιά με την χρήση και των πυροσβεστικών μέσων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς από του πυροσβέστες, έγιναν κάτω από πολύ επικίνδυνες συνθήκες καθώς αν και οι φλόγες προέρχονταν από μια μικρή αποθήκη της εγκατάστασης, σε πολύ κοντινή απόασταση 3 μέτρων βρισκόταν η κεντρική δεξαμενή εξανίου στην οποία ευτυχώς δεν έφτασαν οι φλόγες.

Επί τόπου, υπεύθυνοι της περιφέρειας έκαναν έλεγχο στις σωληνώσεις και το σύστημα παροχής του καυσίμου, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας και την εγκατάσταση. Με δηλώσεις τους στο thebest.gr ανέφεραν πως σε πρώτη φάση διαπιστώνεται μαι αταξία, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου, αναλόγως των ευρημάτων της έρευνας. Ταυτόχρονα οι  επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας έκαναν έλεγχο για τις γνώσεις πυρασφάλειας των εργαζομένων όπως επίσης και τα σχετικά πυροσβεστικά μέσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις