Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σήμερα στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας -Διεγράφησαν Ν. Νικολόπουλος και Στ. Παναγούλης- Με 153 η "λαβωμένη" Κυβέρνηση

Σήμερα στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας -Διεγρά...

Με απώλειες η κρίσιμη ψηφοφορία

08.00 Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα στις 10 το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, τις εξελίξεις στο προσφυγικό και την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας.

Επίσης ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς.

 

22:20 Κανένα σχόλιο δεν κάνει προς το παρόν ο Στάθης Παναγούλης μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας του γεγονότος ότι απουσίαζε κατά την ψηφοφορία των προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση των 2+10δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, την απάντηση του για τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα την δώσει αύριο μετά το μεσημέρι.

21:09 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα έχει στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αναμένεται να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις μετά την ψηφοφορία των προαπαιτούμενων και την απώλεια δύο βουλευτών από την κυβερνητική πλειοψηφία.

 

20:54 Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 290 βουλευτές εκ των οποίων επί της αρχής ΝΑΙ ψήφισαν 153 και ΟΧΙ 137.

 

20:32 Πριν λίγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τον Αχαιό βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. Με αντίστοιχη επιστολή του και ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Νικολόπουλος καταψήφισε τα μέτρα που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση, ενώ ο κ. Παναγούλης επέλεξε να απουσιάζει. Μετά τις δύο διαγραφές πλέον ο κυβερνητικός σχηματισμός απομένει με πλειοψηφία 153 βουλευτών.

 

20:27 Στην επιστολή του με την οποία δικαιολογεί την συνειδητή του απουσία από την ψηφοφορία των προαπαιτούμενων στη Βουλή ο κ. Παναγούλης αναφέρει τα εξής:

"Εκανα πολύ υπομονή ψηφίζοντας με μοναδικό λόγο να αποτραπεί η έξοδος από το ευρώ. Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας υπο την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους, περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο την ζωή. Ήρθα αντιμέτωπος με την συνείδησή μου και τις αντιστασιακές μου αρχές.

Υπακούοντας όμως στην θύελλα αντιδράσεων των πολιτών αρνούμαι να οδηγήσω στον δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής.

Για τους παραπάνω λόγους κρίνοντας ότι δεν διακυβέυεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης απέχω από την σημερινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα."

 

20:18 Όπως είχε προαναγγείλει ο πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, κάτι που τον οδήγησε εκτός Ανεξάρτητων Ελλήνων.

20:08 Γραπτή δήλωση με την οποία ανακοινώνει την απουσία του από την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα έδωσε στη δημοσιότητα ου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης. Ο κ. Παναγούλης εξηγεί ότι αδυνατεί να ψηφίσει την άρση των πλειστηριασμών. Στηρίζει πάντως τον... Αλέξη Τσίπρα!

Η ψηφοφορία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Στα 20 λεπτά ανά λίτρο ο φόρος στο κρασί από 40 που προβλεπόταν

 

 

 

Οξύνεται το ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία – «Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα διαγράφεται» διαμηνύει το Μαξίμου μετά την παραίτηση Σακελλαρίδη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις