Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οξύνεται το ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία – «Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα διαγράφεται» διαμηνύει το Μαξίμου μετά την παραίτηση Σακελλαρίδη – Απόψε η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή

Οξύνεται το ρήγμα στην κυβερνητική πλειο...

Ο κ. Σακελλαρίδης σκόπευε να μην παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

14.56: «Όποιος βουλευτής της πλειοψηφίας δεν ψηφίσει ή αποστασιοποιηθεί από την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, η οποία υπολογίζεται γύρω στις 8 απόψε το βράδυ, δεν θα ανήκει πλέον στην πλειοψηφία και θα τεθεί εκτός των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κυβερνητικών εταίρων». Αυτό διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, όπως μεταδίδει το enikos.gr.

Το ερώτημα είναι τι στάση θα κρατήσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Στάθης Παναγούλης και ο Δημήτρης Σεβαστάκης και ο Χρήστος Μπγιάλας, μετά και την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στην επιστολή παραίτησής του σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε οτι αδυνατεί να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική και γι αυτό η απόσυρση από τη Βουλή και την κεντρική πολιτική σκηνή για τον ίδιο αποτελεί μονόδρομο.

"Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.

Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία"

Τη θέση του κ. Σακελλαρίδη στη Βουλη θα πάρει ο εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναδάκης.

11.35πμ Η επιστολη παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη αναγνώσθηκε και επισήμως πριν λίγα λεπτά από Δημήτρη Κρεμαστινο στο βήμα της Βουλής .

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Αυτό γίνεται γνωστό από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και επισημαίνεται ότι τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο πως ο Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε ζητήσει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο αλλά αυτές δεν έγιναν και έτσι εκείνος διεμήνυσε ότι δεν θα παρίσταται στην ψηφοφορία. Η συνέχεια ήταν να δεχθεί το τηλεφώνημα του πρωθυπυργού κατά το οποίο του ζήτησε να παραιτηθεί.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν στο newsit.gr ότι ο κ. Σακελλαρίδης θα υποβάλλει την παραίτησή του, ωστόσο για να αντικατασταθεί μέχρι την βραδινή ψηφοφορία θα πρέπει να ορκιστεί ο αντικαταστάτης του. Αυτό θεωρείται αδύνατον να συμβεί και έτσι η κυβέρνηση μετράει την πρώτη απώλεια στην αποψινή ψηφοφορία. Η δεύτερη απώλεια έχει ήδη προαναγγελθεί από το πρωί με τον συνεργαζόμενο με τους ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο, ενώ κάποιοι κατονομάζουν ως ύποπτους τον Χρήστο Καραγιαννίδη και την Βασιλική Κατριβάνου.

Αυτοί και μπορεί και κάποιοι επιπλέον θα μπορούσαν ακόμα και να παραδώσουν την έδρα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Νίκος Νικολόπουλος θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα - ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις