Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Συναγερμός» στην Κουμουνδούρου λόγω δημοσκοπήσεων – Αλλάζει η προεκλογική στρατηγική

«Συναγερμός» στην Κουμουνδούρου λόγω δημ...

Αποσύρεται το σύνθημα «Μόνο μπροστά» και επανεξετάζονται οι κυβερνητικές συμμαχίες

Επαναπροσδιορίζει την προεκλογική στρατηγική της η Κουμουνδούρου, υπό τα νέα δεδομένα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν να προχωράμε σε εκλογικό ντέρμπι ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Οι αρχικές εκτιμήσεις που ήθελαν μια εύκολη νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την περιπέτεια του δημοψηφίσματος και την υπογραφή του νέου μνημονίου, δείχνουν να ανατρέπονται προς το παρόν.

Μέχρι στιγμής η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλή, γεγονός που επιτρέπει μια σχετική αισιοδοξία καθώς υπάρχει χρονικό περιθώριο για να επιτευχθεί, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που φαίνεται να έχει πιάσει ...ταβάνι.

Τα τελευταία δημοσκοπικά στοιχεία δεν εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία να παίρνει επιπλέον ψήφους. Είναι όμως η διαφαινόμενη μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει την ψαλίδα, ανάμεσα στα δύο κόμματα. Και είναι η ιδιαίτερη επιμονή της αποσυσπείρωσης καθώς και το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συσπείρωση νομοτελειακά οδεύοντας προς τις κάλπες, που ανησυχεί το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι «επίκεινται προσαρμογές στην εκλογική τακτική, αλλαγές σε συνθήματα και μερικής επανεξέταση της στρατηγικής σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές συμμαχίες».

Το επίμαχο σύνθημα «Μόνο Μπροστά» αποσύρεται και αντικαθίσταται – προοριζόταν, άλλωστε, μόνον για την πανελλαδική συνδιάσκεψη, όπως λένε οι εκλογικοί επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ. Τα προεκλογικά σποτ θα αρχίσουν να βγαίνουν στον αέρα κλιμακωτά και σε θεματικές ενότητες, ενώ η άνοδος του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της τελικής «επίθεσης ουσίας» προς τη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Παράλληλα, εξετάζεται… ήπια αναπροσαρμογή στο μέτωπο της επόμενης μέρας και των κυβερνητικών συνεργασιών, καθώς η προβολή μόνον του στόχου της αυτοδυναμίας και της σύμπραξης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες φαίνεται πως έδωσε «πόντους» στα γαλάζια επιχειρήματα περί «ακυβερνησίας», εάν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και εκχώρησε, σε έναν βαθμό τουλάχιστον, στον – με… άπαντες συνεργάσιμο – Βαγγέλη Μεϊμαράκη το προφίλ του «εγγυητή της σταθερότητας».

Όπερ, στο εξής η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ότι αποκλείεται ρητά και κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία και «μεγάλος συνασπισμός» με τη ΝΔ, ταυτόχρονα όμως θα κρατηθεί ανοιχτό – υπό αυστηρές προϋποθέσεις – το παράθυρο πιθανής συνεννόησης με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ εάν και εφόσον έχει εξαντληθεί κάθε άλλη εναλλακτική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις