Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το θρίλερ των δημοσκοπήσεων συνεχίζεται - Το Mega δίνει τώρα πρώτη τη ΝΔ

Το θρίλερ των δημοσκοπήσεων συνεχίζεται ...

Με 0,3%

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ καταγράφεται για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, η ΝΔ συγκεντρώνει 25,3% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ και εννεακομματική Βουλή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να συγκεντρώνουν 3%. Σημειώνεται πως νωρίτερα σε δημοσκόπηση της Alco ο ΣΥΡΙΖΑ είχε οριακό προβάδισμα έναντι της ΝΔ με 0,4%.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της GPO, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25% και η ΝΔ ποσοστό 25,3%. Mάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3% και το ΚΚΕ με 5,1%, ενώ το Ποτάμι είναι στο 4,6% και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο 4%. Αγώνα για να μπουν στη Βουλή φαίνεται να δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, αφού λαμβάνει ποσοστό 3,2%.

Ανατροπή σκηνικού καταγράφεται, σύμφωνα με την έρευνα της GPO, και σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, αφού τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 44,3% έναντι 41,9% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά, στην ερώτηση «αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε;» η δύναμη των κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 25%
ΝΔ: 25,3%
Λαϊκή Ενότητα: 4%
Χρυσή Αυγή: 5,5%
Το Ποτάμι: 4,6%
ΚΚΕ: 5,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3%
ΠΑΣΟΚ: 5,3%
Ένωση Κεντρώων: 3,2%


Το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν πως δεν ξέρουν και πως δεν έχουν αποφασίσει ανέρχεται σε 12,8%.

 

 

 

16:15 Σε οριακά επίπεδα είναι η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Newsit.gr. Όπως δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ θα παλέψουν μέχρι την τελευταία ώρα για να αναδειχθεί ο νικητής των εκλογών αφού η διαφορά στα ποσοστά τους είναι από μικρή έως και αμελητέα.

Παρατηρώντας την δημοσκόπηση θα διαπιστώσει κανείς ότι σε σχέση με προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας και τα δυο κόμματα εξουσίας ανέβασαν τα ποσοστά τους αλλά η ΝΔ πιο πολύ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η πτώση των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, τον οποίο θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έβλεπε ως μόνο  κυβερνητικό εταίρο, είναι ραγδαία.

Η έκπληξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι ο Βασίλης Λεβέντης και η Ένωση Κεντρώων με το ποσοστό του να του δίνει εισιτήριο εισόδου στην Βουλή, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στάσιμο και η ΔΗΜΑΡ δεν είναι πουθενά στον εκλογικό χάρτη.

Σταθερά είναι τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ανοδικά κινείται το ΚΚΕ.

Κλειδί σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.gr είναι οι αναποφάσιστοι του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ 23%

ΝΔ 22,6%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1%

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%

ΚΚΕ 5,5%

ΑΝΕΛ 2%

ΠΑΣΟΚ 4,2%

ΕΚ (ΛΕΒΕΝΤΗΣ) 3,6%

ΛΑΕΝ 3,9%

ΑΛΛΟ 3,5%

ΛΕΥΚΟ 2,2%

ΑΠΟΧΗ 5%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/08)

ΣΥΡΙΖΑ 22,6%

ΝΔ 21,1%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,3%

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 5,1%

ΚΚΕ 4,7%

ΑΝΕΛ 2,4%

ΠΑΣΟΚ 4,1%

ΕΚ (ΛΕΒΕΝΤΗΣ) 3%

ΛΑΕΝ 4%

ΑΛΛΟ 1,5%

ΛΕΥΚΟ 2,8%

ΑΠΟΧΗ 6,5%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 13,6%

Ακόμη μία δημοσκόπηση, της GPO αυτή την φορά, θα μεταδοθεί απόψε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega και θα περιγράφει πώς διαμορφώνονται οι τάσεις της κοινής γνώμης, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις