Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση - Κλείσιμο της ψαλίδας στα όρια δημοσκοπικού θρίλερ δείχνουν οι τελευταίες μετρήσεις

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπ...

Βραχεία κεφαλή για τη ΝΔ

Για πρώτη φορά η ΝΔ δείχνει να έχει έστω και οριακό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με τις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας , το κλείσιμο της ψαλίδας είναι πολύ κάτω από τα όρια του στατιστικού λάθους, παραπέμποντας σε δημοσκοπικό θρίλερ.

Αναλυτικά: Η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega δίνει προβάδισμα στη ΝΔ, η οποία συγκεντρώνει 25,3% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Βγάζει εννεακομματική βουλή.

Tρίτο κόμμα εμφανίζεται και πάλι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,5%, ενώ τέταρτο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ, που ανακοίνωσε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό 5,3%.


Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1%, το Ποτάμι με 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 3,2%. Οριακά μπαίνουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 3%.

Ο αρχηγός της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεπερνά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε θετικές γνώμες: συγκεντρώνει 44,3% έναντι 41,9% του κ. Τσίπρα.

Ισοδύναμοι στις θετικές γνώμες εμφανίζονται ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 39,7%.

Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28,2%, ο Πάνος Καμμένος με 25,2%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 23,4% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11,2%.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για να εφαρμόσει τη συμφωνία - μνημόνιο;» οι πολίτες δίνουν 28,8% στον Αλέξη Τσίπρα, 27,1% στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ «κανέναν» απαντά το 30%.

Στο ερώτημα αν η προσφυγή στις κάλπες ήταν αναγκαία, το 66,7% απαντά «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 32,9% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι».

Οι ερωτηθέντες επιθυμούν οικουμενική κυβέρνηση σε ποσοστό 41,8%, κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 17,7%, αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 14,4%, ενώ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θέλει μόλις το 6%. Κυβέρνηση συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ επιθυμεί το 5,6%.

Απογοητευτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ποσοστό στο ερώτημα «πώς κρίνετε τη διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές της χώρας;»: Το 68,5% απαντά «αρνητικά» ή «μάλλον αρνητικά» και το 30,3% «θετικά» ή «μάλλον θετικά».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 31 Αυγούστου ώς την 1η Σεπτεμβρίου, με δείγμα 1.000 ατόμων πανελλαδικά. Το τυπικό στατιστικό σφάλμα είναι στο 3%.

Το θρίλερ των δημοσκοπήσεων συνεχίζεται - Το Mega δίνει τώρα πρώτη τη ΝΔ

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρωτιά αλλά η ΝΔ μειώνει την διαφορά στο ελάχιστο.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ μετρήθηκε στο 23% και της ΝΔ στο 22,6%. Ακολουθούν η  Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,9%, η  Ένωση Κεντρώων με 3,6% και οι ΑΝΕΛ με 2%. Άλλο κόμμα προτιμά το 3,5%, λευκό το 2,2%, πρόθεση για αποχή δηλώνει το 5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 14%.

«Ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας είχε δείξει νωρίτερα και έρευνα της εταιρείας Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 που κατέγραψε τη διαφορά των δύο κομμάτων σε μόλις μια ποσοστιαία μονάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Action 24 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 26%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 25%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και η Ένωση Κεντρώων 3%. 

Η δημοσκόπηση προβλέπει οκτακομματική Βουλή, στην οποία όμως δεν θα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν ποσοστό 2,5%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 36% έναντι 32% του προέδρου της ΝΔ.

Δημοσκόπηση: Mια μονάδα διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή - Εκτός βουλής οι ΑΝΕΛ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε επτά δημοσκοπήσεις - Πόση είναι η διαφορά με τη ΝΔ

 

 

 


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις