Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουίσκι από...το διάστημα

Ουίσκι από...το διάστημα

Ξεκινούν πειράματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Έξι δείγματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα στείλει η ιαπωνική εταιρεία Suntory, που είναι η αρχαιότερη εταιρεία παραγωγής ουίσκι στην Ιαπωνία και υπεύθυνη για το ουίσκι Yamazaki που ανακηρύχθηκε πέρυσι ως το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο, ώστε να μελετηθούν οι συνέπειες της μηδενικής βαρύτητας στην ωρίμανση του ουίσκι.

Τα δείγματα θα σταλούν στον ISS στις 16 Αυγούστου και τα πειράματα θα διεξαχθούν στην ιαπωνική εργαστηριακή μονάδα Kibo του Σταθμού.

Το γιαπωνέζικο ουίσκι φτιάχνεται, όχι από ρύζι όπως το σάκε, αλλά με τον παραδοσιακό σκοτσέζικο τρόπο, χρησιμοποιώντας κριθάρι, νερό και μαγιά. Τα περισσότερα μάλιστα, γιαπωνέζικα ουίσκι έχουν πιο ελαφριά, πιο γλυκιά γεύση από εκείνη των αντίστοιχων της Σκοτίας, ενώ από την άλλη θυμίζουν περισσότερο τα ιρλανδέζικα.

Το γιαπωνέζικο ουίσκι είναι πιο εκλεπτυσμένο και βελούδινο στην υφή, από το πιο έντονο και βαρύ αποτέλεσμα που αφήνει το σκοτσέζικο ουίσκι στους ουρανίσκους . Η Ιαπωνία όμως, δεν ανακάλυψε τα τελευταία χρόνια το ουίσκι, απλά η Δύση άργησε να δώσει τη βάση και τη σημασία που αξίζει στην ιαπωνική παραγωγή. Η Απω Ανατολή ασχολείται με την απόσταξη εδώ και έναν αιώνα περίπου.

Πηγή:tovima.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις