Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας – Ποιους νόμους απαιτούν οι δανειστές να πάρει πίσω η κυβέρνηση

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την επίτευξ...

Δεν αποκλείεται νέα τριμερής Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ

20.41: Στις 8 το βράδυ ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στην συνεδρίαση παρευρίσκονταν εκτός του Πρωθυπουργού, οι Γ. Βαρουφάκης, Γ. Δραγασάκης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Γ. Σταθάκης, Σαγιάς, Τ. Κορωνάκης και Χρ. Μαντάς.

Σε δήλωσή της κυβερνητική πηγή ανέφερε «Υπάρχει συνολική βελτίωση σε κρίσιμα θέματα, αλλά παραμένουν κενά, τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια για να καλυφθούν. Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι δανειστές ζητούν να πάρουμε πίσω νομοθετήματα που έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως οι προσλήψεις», όπως γράφει tovima.gr.

Οι δανειστές της χώρας θέτουν επίσης θέμα για αλλαγή του κώδικα πολιτικής δικονομίας, τα κλειστά επαγγέλματα και τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

«Δεν έχουν καμία οικονομική σημασία, αλλά δημιουργούν θέματα στην κοινωνία» ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης κυβερνητική πηγή είπε στο Βήμα ότι «Κλείσαμε τα κύρια σημεία της διαπραγμάτευσης. Συζητάμε όμως μερικά ακόμα».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στη συμφωνία περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο μέρος του ΦΠΑ, το δημοσιονομικό πλεόνασμα και το θέμα των συντάξεων. Επιστρέφουν από τις Βρυξέλλες τα μπερισσότερα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Brussels Group.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συνεδριάζει από το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου η Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις στο Brussels Group.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την ίδια ώρα, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα ηγετικά στελέχη των θεσμών, ενώ κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν να συναντήσει εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα τόσο την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ όσο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ώστε να κλείσει τη συμφωνία με τους πιστωτές.

Σε δήλωσή της προς την εφημερίδα «Το Βήμα», κυβερνητική πηγή ανέφερε: «Υπάρχει συνολική βελτίωση σε κρίσιμα θέματα, αλλά παραμένουν κενά, τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια για να καλυφθούν. Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι δανειστές ζητούν να πάρουμε πίσω νομοθετήματα που έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως οι προσλήψεις».

Στην συνεδρίαση παρευρίσκονται οι Γ. Βαρουφάκης, Γ. Δραγασάκης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Γ. Σταθάκης, Σπ. Σαγιάς, Τ. Κορωνάκης και Χρ. Μαντάς.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και το Σάββατο στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ BRUSSELS GROUP

Το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία - μεταξύ άλλων - της Δικαιοσύνης και των αγορών, ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσουν τα στελέχη του Brussels Group.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας ότι τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς τα οποία αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και την Κυριακή, ενώ κοινοτικές πηγές εκτιμούσαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση - Bαρουφάκης: Η 30η Ιουνίου καταληκτική ημερομηνία για επίτευξη συμφωνίας

Τρέχουν και δεν φθάνουν: Η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Ολάντ - Μέρκελ και το ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ του Euroworking Group για άμεση λύση

Με πληροφορίες από tvxs.gr, naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις