Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Oι μαθητές της Β΄ Λυκείου του Αρσακείου και τα μικρά τους επιχειρηματικά θαύματα για έναν κόσμο ασφάλειας, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας

Oι μαθητές της Β΄ Λυκείου του Αρσακείου ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Ίδρυσαν εικονική εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά και υπολογιστές

Είναι μόλις 16 ετών αλλά βάζουν τα γυαλιά σε ενήλικες επιχειρηματίες  και σε ευφάνταστους... εφευρέτες. Μόλις πλοηροφορήθηκα τις δημιουργίες της ομάδας μαθητών της Β’ τάξης του Αρσακείου Λυκείου Πατρών που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο Προγράμματος Επιχειρηματικότητας Νέων, από την ιδρυθείσα από αυτούς Εικονική Εταιρεία Ανάπτυξης Εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές, σκέφτηκα ότι τα νέα μυαλά αυτής της χώρας δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τους ευρωπαίους συνομιλήκους τους, σε ο,τι αφορά την ευρηματικότητα και τη δημιουργία.

Διότι περί ευκαιριών ο λόγος αλλάζει και γίνεται ολίγον έως πολύ ...χλωμός για τη νέα γενιά αυτού του τόπου, που προς στιγμήν  κάνει τα δικά της θαύματα κόντρα στον καιρό και τα εμπόδια, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο, αυτό της γνώσης και της δουλειάς, για να τον περπατήσει στο μέλλον η χώρα των...πειραμα΄των.

Οι μαθητές της Β' Λυκείου του Αρσακείου, οι οποίοι έκαναν και φέτος δυναμική εμφάνιση στο Mall στην Αθήνα στον διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων προς αξιολόγηση, έστρεψαν την προσοχή τους στον συνάνθρωπο, χωρίς να αφήσουν πίσω το επιχειρηματικό τους πνεύμα, και με την εικονική εταιρεία ThumbsApp-Development , ρίχτηκαν στην δουλειά για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές που παρέχουν ασφάλεια και προστασία στον πολίτη.

Το όραμα της μαθητικής εταιρείας ThumbsApp-Development, είναι ένας κόσμος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, ασφαλής για όλους τους ανθρώπους, με αρωγό την ψηφιακή τεχνολογία.

Με τη συμμετοχή των μαθητών στο Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας, τους δίνεται η ευκαιρία να κατανοήσουν τα στάδια λειτουργίας και ρευστοποίησης μιας επιχείρησης. Προωθούν και πωλούν τα προϊόντα τους με σκοπό τα μέγιστα δυνατά κέρδη, τα οποία θα κατατεθούν υπέρ φιλανθρωπικού σκοπού.

Οι ψηφιακές εφαρμογές που ανέπτυξαν και πωλούν είναι:

- Εφαρμογή Smart Phone που παρέχει άμεση έκκληση βοήθειας ατόμου που βρίσκεται σε επικίνδυνη ή δυσάρεστη κατάσταση. Η εφαρμογή ονομάζεται ResQ-App και λειτουργεί ως εξής:

Ο πελάτης την εγκαθιστά εύκολα στο κινητό του τηλέφωνο και εισάγει σε αυτή ένα τηλεφωνικό νούμερο το οποίο θα ήθελε να καλέσει άμεσα σε περίπτωση που βρεθεί σε κίνδυνο (π.χ. 100, 166, ή κάποιο συγγενή του).

 

Με το πάτημα του εικονιδίου της εφαρμογής, αποστέλλεται στο προκαθορισμένο νούμερο sms έκκλησης βοήθειας με την ακριβή γεωγραφική θέση του κατόχου του κινητού.

- Εκπαιδευτικό – ηλεκτρονικό παιχνίδι για υπολογιστή με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, το ResQ-pc-Game. Το παιχνίδι, περιλαμβάνει τρεις διασκεδαστικές δοκιμασίες που προτρέπουν τον παίκτη να κάνει ορθολογική χρήση του διαδικτύου. Οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους έχουν αναπτυχθεί τα παιχνίδια αφορούν στους ιούς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) και στο Ε-mail.

- Συλλεκτικά μπρελόκ με το λογότυπο της Εφαρμογής ResQ για την ασφάλεια του σπιτιού, τα οποία σχεδίασαν και εκτυπώνουν σε 3D-εκτυπωτή.

Ο σχεδιασμός και των τριών προϊόντων, είναι 100% προϊόντα της δημιουργικής φαντασίας της μαθητικής επιχειρηματικής ομάδας, χωρίς να βασίζεται σε έτοιμα πρότυπα, ενώ η ανάπτυξή τους πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου στο μάθημα της Πληροφορικής στο Σχολείο.

Στις 27 Φεβρουαρίου 2015 η μαθητική επιχείρηση έλαβε μέρος στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Traide Fair 2015 στο Athens Mall. Στην έκθεση συμμετείχαν μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα παρουσιάζοντας τις επιχειρηματικές τους ιδέες, τα πρωτότυπα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Η ομάδα του Αρσακείου Λυκείου Πατρών πραγματοποίησε παρουσίαση των ψηφιακών εφαρμογών και παρουσίαση του τρισδιάστατου εκτυπωτή, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις τόσο στην κριτική επιτροπή του Σ.Ε.Ν., όσο και στους επισκέπτες της έκθεσης.

Επόμενος στόχος  είναι η υποβολή του Επιχειρηματικού Σχεδίου της επιχείρησής τους, στο Σ.Ε.Ν. (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) προς αξιολόγηση.

Το 16μελές Δ.Σ. τής εικονικής εταιρείας αποτελούν οι μαθητές τής Β΄ τάξης :
Πετράκη Νεφέλη: Πρόεδρος
Μπίρμπας Κυριάκος: Αντιπρόεδρος
Πανά Μαριάνθη: Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων -  Γραμματέας
Μαρούδα Ιωάννα-Μαρία: Διευθύντρια Οικονομικών
Φατούρου Πανωραία: Υποδιευθύντρια Οικονομικών
Μαρλαφέκα Ειρήνη: Διευθύντρια Πωλήσεων
Πετροπούλου Μυρτώ: Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Σουβαλιώτη Κατερίνα: Υποδιευθύντρια Μάρκετινγκ
Σταματοπούλου Αναστασία: Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης
Καυκά Μαρία: Υποδιευθύντρια Έρευνας κσι Ανάπτυξης
Γιαννοπούλου Ειρήνη: Διευθύντρια Παραγωγής
Γώγου Ιωάννα: Διευθυντής Σχεδιασμού και Τεχνολογίας
Μέγγος Μάριος: Υποδιευθυντής Σχεδιασμού και Τεχνολογίας
Αγγελόπουλος Αριστείδης: Διευθυντής Μηχανογράφησης
Μοίραλη Λυδία: Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού
Πορευόπουλος Νικόλας: Προϊστάμενος Τεχνικής Υποστήριξης.
Υπάλληλοι τής εταιρείας είναι οι μαθητές τού Ομίλου Ρομποτικής τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών: Πολίτης Παύλος, Πετράκης Άγγελος, Σιδέρης Νικόλας, Στασινόπουλος Κων/νος, Φαλίδας Βασίλης, Φαλίδας Δημήτρης και Φαλίδα Έλη. Οι μαθητές τού Ομίλου έχουν αναλάβει την εκτύπωση των συλλεκτικών μπρελόκ στον 3D-εκτυπωτή. Ο 3D-εκτυπωτής έχει διατεθεί στον Όμιλο από τους μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών Φαλίδα Βασίλη, Φαλίδα Δημήτρη και Φαλίδα Έλη, προκειμένου να αξιοποιηθεί δημιουργικά στο μάθημα.
Υπεύθυνη για την υλοποίηση τού προγράμματος και τη δημιουργία των ψηφιακών εφαρμογών είναι η κ. Όλγα Σταυρουλοπούλου, καθηγήτρια Πληροφορικής στο Αρσάκεια Πατρών.
Για τα οικονομικά θέματα συμβούλευσε και καθοδήγησε τους μαθητές η υπάλληλος τής Εθνικής Τράπεζας κ. Χριστίνα Ταβλά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight